Care sunt cele mai importante activități pentru întreținerea mașinii

Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 20:16
669 citiri
Care sunt cele mai importante activități pentru întreținerea mașinii
FOTO: shutterstock.com

Pentru șoferii experimentați, întreținerea mașinii este mult mai simplă decât pentru un începător, pentru că aceștia își cunosc mai bine mașina. De asemenea, cei care sunt șoferi de mai mult timp știu că unul dintre cele mai importante lucruri pentru a conduce în siguranță este să ai grijă ca mașina să fie pregătită pentru orice tip de drum. Pentru șoferii începători, îngrijirea corespunzătoare a mașinii este și mai importantă, pentru că trebuie să poată fi atenți la drum fără a-și face griji pentru buna funcționare a mașinii. O mașină în cea mai bună stare și complet echipată va asigura călătorii sigure, fără defecțiuni sau incidente neplăcute.

Întreținerea corectă a mașinii presupune numeroase revizii și teste care au rolul de a o păstra în cea mai bună formă. Specialiștii și mecanicii din service știu exact ce trebuie să facă pentru ca mașina să fie în cea mai bună stare. De aceea, este recomandat să apelezi întotdeauna la ajutor specializat.

Care sunt operațiunile de revizie a mașinii

Revizia mașinii este necesară pentru a te bucura de siguranța pe care ți-o dă faptul că toate piesele și componentele sunt în cea mai bună stare. Este important să alegi piese originale ca să fii sigur că acestea sunt de calitate și vor rezista mult în timp. Există o mulțime de variante din care să alegi, așa că dacă ești, de exemplu, în căutare de piese pentru autoturisme in Bucuresti, lucrurile sunt acum mult mai simple cu ajutorul magazinelor online specializate. Cele mai frecvente verificări și înlocuiri de componente care se fac în timpul unei revizii sunt următoarele:

  • Schimbarea filtrelor. Funcționarea corespunzătoare a mașinii depinde în mare măsură de evitarea corpurilor străine care ar putea pătrunde la interior. Filtrele mașinii, care previn acest lucru, au o anumită durată de viață, așa că este recomandat să fie schimbate pentru ca motorul să funcționeze fără probleme.
  • Schimbarea lichidelor. Buna funcționare a mașinii este asigurată de mai multe fluide care trebuie să fie completate sau schimbate frecvent. Schimbarea uleiului de motor se face la aproximativ 10.000 de km, iar antigelul și lichidul de frână se completează până la nivelul recomandat de producător.
  • Verificarea direcției. Este important ca geometria roților să fie făcută periodic pentru ca direcția de rulare a mașinii să fie controlată corespunzător pentru a preveni accidentele.
  • Verificarea plăcuțelor de frână. Acestea sunt consumabile și este necesar să fie înlocuite atunci când nu mai funcționează corespunzător. Nu există un anumit număr de kilometri la care plăcuțele de frână trebuie să fie schimbate, acest aspect depinde de frecvența și modul în care conduci.
  • Verificarea luminilor. Anumite faruri se mătuiesc în timp, ceea ce pune în pericol siguranța pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic. De aceea, acestea sunt tratate cu soluții speciale pentru a permite trecerea neobstrucționată a luminii.
  • Verificarea climei. Este recomandat ca igienizarea sistemului de climatizare să se facă anual pentru a preveni apariția alergenilor care îți pot pune sănătatea în pericol.

De ce este importantă revizia mașinii

Mașina este indispensabilă în viața noastră, o folosim pentru toate activitățile de zi cu zi, pentru a merge la birou și la cumpărături sau pentru drumuri mai lungi în vacanțe. De asemenea, este utilă dacă avem o urgență și trebuie să ajungem rapid undeva. De aceea, este important să te asiguri că te poți baza pe mașină în orice moment și să aibă o durată de viață cât mai lungă. Drept urmare, este important să te asiguri că îi faci o revizie completă la intervalul de timp recomandat de producător.

Revizia mașinii (verificarea periodică) te ajută să te asiguri că nu există defecțiuni ale mașinii pe care nu știi să le recunoști. Este mult mai ușor și mai puțin costisitor să previi decât să repari o problemă a mașinii, așa că este important să mergi la verificări frecvente și să urmezi toate sfaturile specialiștilor pentru întreținerea și mentenanța acesteia.

Este necesar ca toate componentele mecanice și electronice ale mașinii să fie îngrijite constant. La revizia periodică, mașina va fi verificată pentru a se identifica toate eventualele probleme și pentru a le remedia. Verificarea tehnică este diferită în funcție de modelul mașinii, așa că este recomandat să alegi un service auto autorizat care are experiență cu marca ta de mașină.

Perioadele la care trebuie să faci verificările mașinii depind de recomandarea producătorului și se calculează pentru un anumit număr de kilometri sau de luni. În cazul în care ai cumpărat o mașină nouă, este important să respecți termenele producătorului pentru a nu pierde garanția. În general, revizia mașinii se face la 10.000 - 15.000 km sau la aproximativ 1 an, mai ales dacă este folosită zilnic sau la drumuri foarte lungi.

Întreținerea mașinii este esențială pentru ca aceasta să funcționeze în cele mai bune condiții pentru mult timp. De asemenea, este important să respecți indicațiile de mentenanță ale producătorului ca să te bucuri de călătorii fără incidente.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#intretinere masina, #masina , #Stiri Auto