Boagiu sustine ca la vara va fi deschisa Autostrada Soarelui

Joi, 24 Februarie 2011, ora 17:44
1719 citiri
Boagiu sustine ca la vara va fi deschisa Autostrada Soarelui

Ministrul Transporturilor Anca Boagiu asigura soferii ca vor putea circula la vara pe autostrada Bucuresti-Constanta (Soarelui), insa Guvernul nu a aprobat inca sumele pentru exproprieri, iar singurul loc in care se lucreaza mai intens este un pod, potrivit Stirilor ProTV, anunta Mediafax.

Lucrarile la Autostrada Soarelui inainteaza lent, iar drumul ar trebui deschis ciculatiei la vara.

Muncitorii, care din cauza frigului lucreaza intr-un cort, mai pot fi gasiti si la alte cateva pasaje care traverseaza drumurile nationale din zona, insa exista portiuni de teren unde constructorul nici macar nu a inceput sa lucreze.

Pe langa exproprieri, o alta problema a autostrazii sunt culturile de vie pentru care proprietarii au accesat fonduri europene ca sa le replanteze, iar acum terenul va fi expropriat, existand riscul de a-si pierde o parte din afaceri.

Chiar daca Ministerul Transporturilor ar rezolva rapid exproprierile, lucrarile tot nu ar putea avansa intrucat pe traseul autostrazii au fost descoperite 67 de situri arheologice, care nu pot fi studiate decat dupa ce terenul din zona se va usca.

In prezent autostrada este construita doar intre Bucuresti-Cernavoda, de unde trebuie continuata pana la Constanta, pe o distanta de 52 de kilometri.

Lucrarile la tronsonul Cernavoda-Medgidia sunt efectuate de catre compania franceza Colas. Contractul are o valoare de 224 milioane euro.

Sectorul Medgidia-Constanta este construit de consortiul italiano-german Astaldi-Max Boegl, valoarea contractului fiind de 211 milioane euro.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#boagiu, #autostrada soarelui, #proprietari, #ministerul transporturilor , #Stiri Auto