BMW va rechema la service 230.000 de masini. Au mari probleme la airbag-uri

Duminica, 05 Februarie 2017, ora 08:45
5478 citiri
BMW va rechema la service 230.000 de masini. Au mari probleme la airbag-uri
Foto: Facebook/BMW

Producatorul german de automobile de lux BMW AG va rechema la service aproximativ 230.000 de autovehicule vandute in SUA, dupa ce a descoperit ca unele modele au fost echipate cu airbag-uri defecte.

Vehiculele care au fost rechemate la service folosesc airbag-uri produse de Petri AG, producator german de componente auto, achizitionat de Takata in anul 2000, transmite Bloomberg. Daca acele vehicule aveau nevoie de inlocuirea airbag-ului, a fost folosit modelul Takata PSDI-4, a explicat un purtator de cuvant al BMW, Rebecca Kiehne.

Airbag-urile defecte produse de Takata pot exploda si pulveriza cioburi metalice, ranind persoanele aflate in masina. Takata a recunoscut ca 17 persoane au decedat pe plan global din cauza airbag-urilor defecte. Problemele de la Takata au fortat companiile sa initieze cea mai mare rechemare in service din istoria industriei auto.

Michael Brooks, director in cadrul Centrului pentru Siguranta auto, a afirmat ca si alti producatori auto ar putea fi afectati de o problema similara daca componentele auto de la Takata au fost folosite la inlocuirea airbag-urilor stricate in timpul accidentelor. El a cerut ca Autoritatea americana responsabila pentru siguranta rutiera (NHTSA) sa faca investigatii.

Pana acum, au fost rechemate la service peste 1,5 milioane de vehiculele BMW din cauza problemelor la airbag-uri, a declarat Kiehne.

Dealerii BMW vor inspecta vehiculele afectate si vor inlocui orice airbag Takata.

In 2016, BMW a vandut 2.003.359 autoturisme, fiind al doilea producator de automobile de lux din lume, dupa Mercedes. ...citeste mai departe despre "BMW va rechema la service 230.000 de masini. Au mari probleme la airbag-uri" pe Ziare.com

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#BMW probleme airbag , #Stiri Auto