BMW recheama in service peste 300.000 de masini

Miercuri, 09 Mai 2018, ora 15:52
1336 citiri
BMW recheama in service peste 300.000 de masini
Foto: Arhiva Ziare.com

Grupul auto BMW recheama in service peste 300.000 de masini din Marea Britanie, pentru ca acestea s-ar putea opri complet chiar in timp ce sunt conduse.

Sunt vizate 312.000 vehicule: BMW Seria 1, BMW Seria 3, modelul Z4, dar si modele X1 (cele pe benzina si motorina) fabricate in intervalul martie 2007 - august 2011.

Initial, BMW rechemase in service 36.410 masini, anul trecut, din cauza unor probleme de siguranta, insa acum compania sustine ca s-ar putea ca si alte vehicule sa fie vizate de aceleasi probleme, arata BBC.

Compania germana a luat in 2017 aceasta decizie, dupa ce Narayan Gurung, care se afla la volan in ziua de Craciun (2016) alaturi de sotia sa, intr-o masina Ford Fiesta, a murit cand a incercat sa evite pe sosea un BMW stricat.

BMW-ul avea o defectiune tehnica, care a dus la nefunctionarea luminilor de frana, caz in care soferul s-a vazut nevoit sa opreasca masina. Astfel, el a blocat un drum intunecat, iar Gurung nu a vazut la timp masina. A tras tare de volan si, din pacate, a intrat intr-un copac si si-a pierdut viata.

Emisiunea Watchdog difuzata de BBC a facut o investigatie mai ampla care a scos la iveala ca astfel de probleme ar putea afecta mai multe masini.

Proprietarul unui BMW, Mwape Kambafwile, a declarat pentru BBC ca masina sa, un BMW Seria 3, s-a oprit brusc in timp ce se afla la volan, intamplare din decembrie 2016. "Stiu doar ca m-am gandit cat de periculos este, mai ales ca eram cu familia in masina", a subliniat el.

Kambafwile a spus ca si-a dus masina in service, iar a doua zi a primit un telefon care il anunta ca problema a fost descoperita: "cablul de alimentare a ars, iar curentul nu mai trecea prin panoul de sigurante".

Potrivit acestuia, cei din service-ul BMW i-au comunicat ca-si poate lua masina inapoi, insa nu l-au avertizat sa nu o mai foloseasca. Barbatul a refuzat sa mai conduca masina, iar mai tarziu a aflat ca firma a rechemat in service mai multe modele din cauza aceleiasi defectiuni electrice.

Comentand investigatia facuta de cei de la Watchdog, BMW a replicat: "Recunoastem acum ca s-ar putea sa fi existat mai multe cazuri in care alimentarea a fost defectuoasa - masini care nu au fost vizate de prima rechemare in service. Pentru a ne asigura clientii ingrijorati de problemele de siguranta, extindem rechemarea in service. Deci anuntam astazi ca vom face urmatorul pas proactiv de a extinde existenta rechemare in service, pentru a acoperi toate posibilele cazuri".

BMW a mai decla ...citeste mai departe despre "BMW recheama in service peste 300.000 de masini" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#BMW rechemare in service, #masini BMW rechemare service , #Stiri Auto