Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BMW, generos cu angajatii dupa ce a anuntat profituri record

BMW, generos cu angajatii dupa ce a anuntat profituri record


Cel mai mare producator mondial de automobile de lux, grupul german BMW, va acorda din nou o prima generoasa salariatilor din Germania dupa ce in 2012 compania a inregistrat cele mai bune rezultate din istorie.

BMW a informat vineri ca fiecare din muncitorii sai specializati va incasa o prima de 7.630 de euro, echivalentul a doua salarii si jumatate. Anul trecut, aceiasi muncitori au beneficiat de o prima de 7.650 de euro, transmite AFP.

"Aceasta suma va fi acordata unei mari parti din salariatii BMW din Germania, dar nu reprezinta nicio o medie a primelor varsate si nici valoarea maxima", a precizat pentru AFP un purtator de cuvant al constructorului german. Purtatorul de cuvant a adaugat ca aproape 77.000 de angajati lucreaza pentru BMW in Germania, iar de aceasta prima vor beneficia toti, cu exceptia salariatilor care au o vechime mai mica de un an in interiorul companiei.

In ultimii ani, marile companii germane au inceput sa acorde prime generoase salariatilor lor, o tendinta care a continuat si in acest an in special in randul constructorilor auto. Grupul Daimler, producatorul automobilelor Mercedes-Benz, va acorda o prima de 3.200 de euro celor 130.000 de salariati ai sai din Germania in timp ce Volkswagen va distribui o prima de 7.200 de euro pentru cei 100.000 de salariati ai sai din Germania.

2012 a fost cel mai bun an din istoria BMW, in conditiile in care profitul net a trecut pentru prima data pragul de cinci miliarde de euro. BMW, grup care regrupeaza marcile BMW, Mini si Rolls Royce, a inregistrat anul trecut un profit net de 5,12 miliarde de euro si o cifra de afaceri de 76,8 miliarde de euro. La finele anului trecut BMW avea peste 105.000 de angajati la nivel mondial.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1421 ori