BMW dezminte informatiile din presa privind manipularea emisiilor

Luni, 24 Iulie 2017, ora 11:23
1406 citiri
BMW dezminte informatiile din presa privind manipularea emisiilor
Foto: Arhiva Pixabay

Producatorul german de automobile de lux BMW a dezmintit informatiile din presa conform carora sistemele de tratare a emisiilor la vehiculele sale nu functioneaza eficient si ar fi conspirat cu rivalii pentru stabilirea preturilor si designului acestor sisteme.

Vineri, revista Der Spiegel anunta ca este posibil ca producatorii auto germani Volkswagen, BMW, Audi si Porsche sa fi conspirat pentru stabilirea preturilor sistemelor de tratare a emisiilor diesel si alte componente ale vehiculelor folosind comitetele din industria auto.

Aproximativ 200 de angajati din 60 de comitete din industria auto au discutat probleme legate de modernizarea vehiculelor, motoarele pe benzina si motorina, dispozitive de franare si de transmisie, ambreiaje, precum si sisteme de evacuare a gazelor de esapament, a informat Der Spiegel, citand o scrisoare a autoritatii de concurenta, transmit AFP si Reuters.

"Masinile grupului BMW Group nu sunt manipulate si respecta cerintele legale in vigoare", se arata intr-un comunicat al producatorului de automobile de lux.

Autoritatile UE de reglementare antitrust investigheaza acuzatiile privind un cartel infiintat de producatorii auto germani, a anuntat sambata Comisia Europeana (CE). Companiile care incalca reglementarile UE pot primi o amenda de pana la 10% din cifra lor globala de afaceri.

Comisia Europeana si autoritatile germane au fost avertizate de existenta unui posibil cartel, a precizat autoritatea de concurenta.

"Comisia Europeana si autoritatea germana de reglementare a concurentei (Bundeskartellamt) au primit informatii pe acest subiect, care este in prezent analizat de CE. In acest stadiu este prematur sa facem speculatii suplimentare", se arata intr-un comunicat al forului comunitar.

Der Spiegel sustine ca producatorii auto ar fi discutat ce alegeri au in privinta furnizorilor si a pretului componentelor. Din 2006, companiile auto analizeaza costul tehnologiei AdBlue, un produs aditiv pe baza de uree, care reduce substantial emisiile poluante ale motoarelor diesel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#BMW manipulare emisii, #sisteme tratare emisii , #Stiri Auto