BMW ar putea inchide uzinele din Marea Britanie din cauza Brexit-ului

Luni, 25 Iunie 2018, ora 21:15
929 citiri
BMW ar putea inchide uzinele din Marea Britanie din cauza Brexit-ului

Grupul auto german BMW va fi nevoit sa inchida uzinele sale din Marea Britanie, unde sunt produse automobilele Mini si Rolls-Royce, daca va ajunge in situatia in care nu va putea importa rapid componente din Europa continentala dupa ce Marea Britanie va iesi din Uniunea Europeana, a declarat luni pentru Financial Times unul din directorii BMW.

Uzinele care produc automobile utilizeaza metode de productie denumite "just in time", caracterizate prin faptul ca piesele componente ajung cu doar cateva ore inainte de a fi nevoie de ele pe liniile de asamblare, reducandu-se stocurile de componente si astfel costurile sunt mentinute la un nivel scazut.

Si uzinele BMW se bazeaza pe componentele importate. Aproximativ 90% din componentele utilizate de uzinele BMW din Marea Britanie provin din Europa continentala.

In ceea ce constituie cel mai puternic avertisment lansat pana acum de BMW cu privire la viitorul operatiunilor sale din Marea Britanie, directorul responsabil cu procedurile vamale Stephan Freismuth a subliniat ca intarzierile in importurile de componente ar afecta serios facilitatile BMW din Marea Britanie, inclusiv uzina unde este asamblat modelul Mini.

"Am spus intotdeauna ca facem tot ce putem pentru a ne pregati pentru orice, insa in situatia in care lantul de aprovizionare se opreste la granita atunci nu ne putem fabrica produsele in Marea Britanie", a spus Stephan Freismuth.

Acesta a adaugat ca grupul german vrea sa isi mentina deschise uzinele din Marea Britanie insa orice intreruperi intampinate cu importurile de componente ar creste costurile si ar prejudicia modelul de productie 'just in time'.

"Daca esti nevoit sa opresti productia pentru o zi acest lucru costa foarte multi bani insa daca la final vom avea mai multe opriri echipa manageriala va trebui sa decida cum poate fi rezolvat acest lucru", a spus Freismuth.

BMW are patru uzine in Marea Britanie, doua uzine pentru asamblarea automobilelor Mini si Rolls-Royce, o uzina de motoare la Hams Hall si una de presare a metalelor la Swindon, si toate acestea au peste 7.000 de angajati. Grupul german a investit aproximativ doua miliarde de lire sterline in uzinele sale din Marea Britanie incepand din 2000.

Avertismentul celor de la BMW vine la cateva zile dupa ce producatorul european de avioane Airbus a subliniat ca va fi fortat sa paraseasca Marea Britanie daca Brexitul va face necompetitive operatiunile sale britanice.

UPDATE:

BMW dezminte ca ar putea muta productia din cauza incertitudinilor legate de Brexit

BMW AG nu ia in considerare mutarea productiei din Marea Britanie din cauza incertitudinilor legate de Brexit, a afirmat marti Ian Robertson, reprezentantul special al producatorului auto german in Regatul Unit, transmite Reuters.

Intrebat de un jurnalist la o conferinta de presa daca firma germana "se gandeste serios" sa-si mute productia din Marea Britanie din cauza incertitudinilor legate de viitoarele relatii comerciale, Ian Robertson a raspuns: "Nu, nu luam in considerare. Suntem dedicati operatiunilor noastre din Regatul Unit si fortei noastre de munca locale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#BMW inchide uzine Marea Britanie, #BMW Brexit , #Stiri Auto