Banicioiu: Voi sustine in Parlament orice initiativa menita sa optimizeze Codul Rutier

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 14:08
2143 citiri
Banicioiu: Voi sustine in Parlament orice initiativa menita sa optimizeze Codul Rutier

"Ma ofer sa sustin in Parlament orice propunere a Politiei Romane menita sa indrepte Codul Rutier, daca ar ajuta la prevenirea accidentelor auto, care cresc de la an la an, dar, in primul rand, politistii trebuie sa dea un exemplu.", a declarat deputatul Nicolae Banicioiu, in cadrul campaniei "Parbrizul nu desparte doua lumi. Vrem soferi civilizati!"

Cand politistul blocheaza intersectia "pentru ca poate", ce sa le ceri celorlalti?!

"Putem sa facem Codul Rutier si mai dur decat in prezent, dar inasprirea pedepselor nu este suficienta. Politia rutiera trebuie sa faca mai mult decat sa stea la panda cu radarul, sa-i prinda pe cei care depasesc limita de viteza cu 5 km. Trebuie sa fie si ei un exemplu. Atat timp cat vad o masina de politie blocand intersectia iar, cand e intrebat, omul legii raspunde "Pentru ca pot!", nu se vor schimba prea multe!", a completat Banicioiu.

Dan Nica a impus o mai mare rigoare in MAI. Macar sunt anchete si politistii trebuie sa raspunda!

In ceea ce priveste progresele in lupta anticoruptie din Ministerul Administratiei si Internelor, deputatul a declarat ca: "Singurul lucru bun care s-a intamplat o data cu venirea lui Dan Nica in fruntea MAI a fost o mai mare rigoare din partea autoritatilor. Macar exista anchete si cei de la Politia Arges dau explicatii. Prin puterea exemplului, cei din alte judete nu-si vor mai permite sa dea permise pe spaga."

Sfanta treime a traficului infernal: Politia, Ministerul Transporturilor, Primariile

Vina pentru ce se intampla pe strazile din Romania nu trebuie atribuita numai Politiei, crede Banicioiu. Numarul de accidente ar fi mult mai mic, daca drumurile ar fi bine puse la punct, iar asta cade in carca Transporturilor si a Primarilor. Desi s-au alocat foarte multi bani, in 2009, pentru dezvoltarea infrastructurii, rezultatele nu sunt pe masura investitiilor.

"Gandirea tuturor primarilor de dupa "89, a fost o strategie pe termen scurt, pe an. Niciodata nu si-au pus problema unui plan pe mai multi ani, a unui proiect de lunga durata pentru fluidizarea traficului din Bucuresti. Fiecare primar a reusit sa ingroape proiectele edilului anterior!", a completat Chestorul Camerei Deputatilor.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#banicioiu, #drumuri, #infrastructura, #politie, #trafic , #Stiri Auto