Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Avertisment de la RAR: Incepand de azi, ITP se face doar cu inregistrare video

Avertisment de la RAR: Incepand de azi, ITP se face doar cu inregistrare video

Sistemul de inregistrare video pentru statiile de ITP este obligatoriu incepand de luni, 21 mai, absenta acestuia ducand la suspendarea autorizatiei tehnice.

Potrivit unui comunicat de presa remis luni Ziare.com, Registrul Auto Roman (RAR) are posibilitatea tehnica informatica sa suspende in timp real autorizatia.

RAR a verificat dotarea statiilor ITP, adica instalarea sistemului de supraveghere video, dar si indeplinirea tuturor functionalitatilor impuse de lege, proces ce va continua si dupa 21 mai, pana cand toate cerintele legale vor fi indeplinite similar si uniform de toate statiile de ITP autorizate la nivel national.

RAR arata ca unghiurile de filmare trebuie sa acopere exact aria vizata in supraveghere.

"Este important de precizat ca intreaga activitate de ITP desfasurata de statiile autorizate, inclusiv monitorizarea prin intermediul sistemului video, trebuie sa se desfasoare cu respectarea de catre operatorii economici/persoanele autorizate detinatoare a acestor statii, a legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date", potrivit sursei citate.

RAR precizeaza care sunt conditiile de inregistrare prin intermediul sistemului video, pe care statiile de ITP trebuie le asigure:

- SITP trebuie sa asigure, prin intermediul unui sistem video, inregistrarea activitatii efectuate pe linia de ITP, inregistrare care trebuie pastrata pe o perioada de 6 luni de la data efectuarii ITP. Aceste inregistrari vor fi puse la dispozitia RAR in scopul monitorizarii activitatii de ITP;

- Sistemul de supraveghere video necesar trebuie sa contina minimum doua camere de supraveghere si un inregistrator digital DVR (Digital Video Recorder) care sa permita inregistrarea la rezolutii inalte HD (High Definition) avand caracteristicile tehnice corelate cu dimensiunile si particularitatile spatiului destinat activitatii de ITP;

- sistemul trebuie sa fie astfel proiectat, dotat si instalat incat sa asigure inregistrarea continua a activitatilor desfasurate pe linia de ITP.

Potrivit RAR, sistemul de supraveghere video trebuie:

sa permita vizualizarea tuturor inregistrarilor realizate pe un ecran corespunzator si accesibil inspectorului RAR;sa permita inregistrarea si vizualizarea pe fluxul de ITP a vehiculului inspectat, a culorii exacte a acestuia si a placii/placilor cu numarul de inmatriculare, indiferent de conditiile de iluminare existente;sa permita inregistrarea activitatii de pe linia de ITP pe durata ...citeste mai departe despre "Avertisment de la RAR: Incepand de azi, ITP se face doar cu inregistrare video" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1107 ori