Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Audi nu va face RS diesel sau hibrid

Audi nu va face RS diesel sau hibrid

Quattro Gmbh, responsabila de modelele RS, nici nu vrea sa auda de motoare diesel sau solutii hibride, cum s-a speculat in ultima perioada: varfurile de gama Audi vor ramane in continuare limuzine foarte puternice, animate de motoare pe benzina. Responsabilul cu dezvoltarea propulsoarelor, Wolfgang Hatz, a declarat intr-un interviu ca motoarele cu aprindere prin compresie si solutiile hibride ies din discutie, acestea din urma mai ales din cauza greutatii bateriilor.


S-a mai speculat ca producatorul din Ingolstadt ar vrea sa introduca sistemul KERS (regenerarea fortelor kinetice, care in mod normal s-ar pierde), dezvoltat pentru monoposturile din Formula 1, dar acelasi Hatz sustine ca, aplicat la masini de 1,6-1,8 tone, acesta, pur si simplu, nu este destul de eficient.


Motoarele diesel nu sunt concepute drept o solutie viabila tot datorita greutatii mari, desi puterea lor ar fi mai mult decat suficienta. Agregatele V10/V12  sunt si foarte voluminoase, ele fiind potrivite doar pentru SUV-uri, cum e Q7 V12 TDI, dar divizia Quattro nu intentioneaza sa lanseze SUV-uri sportive.


Mai mult, conform unor studii, nici clientela fidela nu s-ar arata foarte interesata de astfel de modele, chiar daca sunt la moda in contextul general al pietei auto.


Totusi, nici RS-urile nu vor ramane cu motoare mari pana la nesfarsit, iar schimbarile ce vor veni au fost anuntate de noul S4, care a renuntat la V8-ul aspirat un favoarea unui V6 supraalimentat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1169 ori