Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Atentie, soferi! In ce conditii va putea fi suspendata inmatricularea unei masini

Atentie, soferi! In ce conditii va putea fi suspendata inmatricularea unei masini
Camera Deputatilor a adoptat, marti, ca for decizonal, ordonanta de guvern care introduce in Codul Rutier noțiunea de suspendare a înmatriculării.

Conform Profit.ro, Codul Rutier va impune suspendarea de drept a inmatricularii unui autovehicul daca noul proprietar nu solicita in cel mult 90 de zile autoritatilor transcrierea dreptului de proprietate sau daca inspectia tehnica periodica (ITP) este expirata sau anulata.

De mentionat e faptul ca o aplicatie online va permite verificarea starii de inmatriculare, mai arata sursa. Aceasta aplicatie gratuita va fi pusa la dispozitie de catre Directtia Regim Permise de Conducere sti Inmatriculare a Vehiculelor. In cazul in care inmatricularea unui vehicul a fost suspendata, se va mentiona si motivul.

Suspendarea înmatriculării poate avea loc in doua situatii.

Prima este aceea in care daca noul proprietar sau cumpărătorul nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

In prezent, legea stabileste ca solicitarea de transcriere trebuie depusa in termen de 30 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate, fara sanctiuni in caz de depasire a termenului.

În cazul în care, până la transcriere, intervin transmiteri succesive ale dreptului de proprietate asupra vehiculului, termenul va curge de la data primei transmiteri a dreptului de proprietate,l mai arata sursa.

Expirarea sau anularea inspecției tehnice periodice a vehiculului este cea de-a doua situatie in care inmatricularea este suspendata.

Circulattia pe drumurile publice a vehiculelor in cazul carora a fost suspendata înmatricularea va fi interzisa. Conducerea unui astfel de vehicul va fi sanctionata cu amenda de la 9 la 20 de puncte.

De asemenea, certificatul de inmatriculare sau de inregistrare ori dovada inlocuitoare a acestuia va fi retinuta de catre politia rutiera.

Noile prevederi vor trebui promulgate de Klaus Iohannis si ar urma sa intre in vigoare incepand cu 20 mai 2018.

Citeste si Romania devine tara rablelor: RAR vrea sa introduca ITP la un an pentru masinile mai vechi de 12 ani ...citeste mai departe despre "Atentie, soferi! In ce conditii va putea fi suspendata inmatricularea unei masini" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 927 ori