Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ASSAI protesteaza din cauza majorarii RCA

ASSAI protesteaza din cauza majorarii RCA

Directorul Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), Cristian Muntean, a declarat ca asigurarea obligatorie auto, RCA, este din ce in ce mai scumpa dar nu garanteaza calitatea serviciilor. Declaratia citata de NewsIn a fost facuta in contextul in care ASSAI organizeaza luni un miting de protest intre orele 11 si 12 in fata sediului central al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA)

Dupa pichetarea sediului CSA, protestatarii vor picheta in Piata Constitutiei, intre orele 13:00 si 15:00, se mai arata in comunicat.

ASSAI atrage astfel atentia asupra "cresterii nejustificate a tarifelor RCA pentru 2010", precizand ca in ultimii cinci ani acestea au crescut de peste patru ori.

"Firmele de asigurari te obliga sa platesti o asigurare obligatorie auto (RCA) care devine an de an din ce in ce mai scumpa, dar nu garanteaza calitatea serviciilor. In acceptiunea noastra, acesta este un abuz care, cu complicitatea CSA prin reglementari si legi permisive, a condus la o degradare fara precedent a serviciilor de despagubire auto", a declarat directorul ASSAI, Cristian Muntean.

ASSAI mentioneaza ca aceasta campanie-protest "nu vizeaza sub nicio forma toti asiguratorii, ci doar pe aceia care, conform petitiilor, sesizarilor depuse, dosarelor de dauna nesolutionate in termen legal, nu au respectat clientul-asigurat ori partenerii (...)".

Muntean sustine ca service-urile auto sunt direct afectate de modul in care unele societati de asigurari despagubesc incomplet, cu intarziere sau deloc cetatenii asigurati.

Campania de protest are ca obiectiv, printre altele, eliminarea fenomenului de abuz asupra asiguratului din partea asiguratorilor rau platnici, stabilirea unui dialog cu reprezentanti ai Parlamentului Romaniei in sensul promovarii unor masuri de imbunatatire a protectiei prin asigurare a romanilor.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1529 ori
Citeste mai multe despreassai rca tarife