ARR a dat amenzi de 8,49 milioane lei in octombrie

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 16:29
1401 citiri
ARR a dat amenzi de 8,49 milioane lei in octombrie

Autoritatea Rutiera Romana (ARR) a dat amenzi de 8,49 milioane lei in octombrie, ca urmare a 1.755 de controale in trafic privind respectarea reglementarilor din domeniul transportului rutier, inspectorii ARR verificand in total 21.705 vehicule, potrivit unui comunicat preluat de NewsIn.

Valoarea amenzilor acordate in octombrie a fost cu 1,87 milioane lei mai mare decat in septembrie, cand inspectorii ARR au intocmit 1.738 de contraventii in valoare de 6,62 milioane lei.

Din totalul vehiculelor controlate in octombrie, 17.209 erau de marfuri generale, 479 de marfuri periculoase si 3.752 de transport persoane.

De asemenea, ARR a verificat prin agentiile teritoriale 827 de operatori de transport, 185 de operatori de activitati conexe (autogara) si 51 de scoli de soferi auto.

In cadrul acestor controale, inspectorii ARR au dispus masura suspendarii, retragerii sau anularii pentru un numar de 218 licente si certificate de transport, 77 copii conforme si 2 autorizatii scoli soferi si instructori independenti, se mai arata in comunicat.

Pe perioada lunii octombrie s-au intocmit 2.137 procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor, cu un total de 2.219 contraventii mentionate in procesele verbale, din care 1.665 pentru transportul de marfuri generale, 73 pentru transportul de marfuri periculoase, 479 pentru transportul de persoane si 2 pentru transportul "taxi".

In ceea ce priveste controalele mixte efectuate de catre echipaje comune de control formate din inspectori de trafic ai Autoritatii Rutiere Romane si personalul cu atributii de control al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si al Politiei Rutiere, au fost programate 1.061 de controale pentru efectuarea controlului respectarii reglementarilor specifice domeniului transporturilor rutiere de catre operatorii de transport/ intreprinderi pentru luna octombrie 2010, dar s-au efectuat 1.100.

In cadrul acestor controale s-au verificat 12.012 autovehicule inmatriculate in Romania si 1.348 inmatriculate in alte state si s-au cantarit 4.035 vehicule inmatriculate in Romania si 427 din alte state. In urma controalelor mixte, ARR a aplicat 1.105 amenzi in cuantum total de 4,04 milioane lei. 

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
#arr, # amenzi, # trafic , #Stiri Auto