ARR a aplicat sanctiuni de 22,38 mil. lei

Marti, 03 Mai 2011, ora 13:26
1349 citiri
ARR a aplicat sanctiuni de 22,38 mil. lei

ARR, Autoritatea Rutiera Romana, a efectuat in primul trimestru al anului 7.772 de controale, intocmind 5803 procese verbale de constatare si sanctionare in valoare de 22.384.110 lei, potrivit NewsIn.

"Personalul cu atributii de inspectie si control al ARR a verificat in timpul controalelor efectuate in trafic 47.715 vehicule care efectuau transport de marfuri generale, 7079 vehicule de transport persoane si 2140 de transport de marfuri periculoase, iar la sediu au fost verificati 2.546 operatori de transport, si 646 operatori de activitati conexe dintre care 606 autogari. Au fost suspendate, retrase sau anulate 134 licente de transport, 240 copii conforme, si trei licente de traseu", au spus reprezentantii ARR.

Astfel, in T1 au fost verificate 243 scoli de conducatori auto la sediu si 806 autovehicule "scoala" in trafic, fiind retrase, suspendate sau anulate un numar de 21 autorizatii scoli soferi sau instructori independenti.

In ceea ce priveste transportul marfurilor divizibile si controlul respectarii maselor maxime admise pe trimestrul I al anului 2011 a fost aplicat un numar de 107 amenzi in valoare totala de 231.000 lei.

Pentru ca activitatea de control in trafic sa devina completa si cat mai eficienta, din 2010 si pana in prezent a avut loc un proces de crestere a competentelor de control ale ARR (suspendarea dreptului de utilizare autovehiculelor utilizate la activitati nelicentiate, controlul asupra marfurile divizibile si cantarirea autovehiculelor in trafic, control arimare, controlul rovinietei, precum si verificarea in trafic a starii tehnice a autovehiculelor).

Pentru trimestrul I al anului 2011, la nivel national, pentru combaterea activitatilor ilegale in domeniul transporturilor rutiere, mai precis a activitatilor nelicentiate de transport (efectuate fara detinerea licentei de transport, copiei conforme a licentei de transport, certificatului de transport in cont propriu, copia conforma a certificatului de transport in cont propriu, licenta de traseu, autorizatia speciala de transport, autorizatia de transport international sau documentul de transport persoane prin servicii ocazionale), a fost suspendat dreptul de utilizare pentru 146 vehicule, dintre care 62 de transport persoane si 84 de transport marfuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
#arr, #autoritatea rutiera romana, #amenzi, #sanctiuni, #controale arr , #Stiri Auto