Anvelope de vara sau de iarna? Vezi care sunt diferentele si cum poti face cea mai buna alegere

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 11:43
7754 citiri
Anvelope de vara sau de iarna? Vezi care sunt diferentele si cum poti face cea mai buna alegere

Cine nu isi doreste sa se afle la volanul unei masini care inspira siguranta si incredere? Cu toate acestea, foarte multi dintre soferi nu acorda o atentie deosebita anvelopelor. E important de inteles ca anvelopele sunt singurele elemente care intra in contact direct cu suprafata de rulare.

Din acest motiv e foarte important sa se cunoasca cateva aspecte despre acele anvelope de vara sau iarna, care este diferenta dintre acestea, ce inseamna anvelopele all season si cum se pot intretine.

Pentru a raspunde la toate aceste intrebari, specialistii de la anvelomag.ro vin in ajutorul nostru cu o serie de sfaturi, ce ar trebui sa capteze interesul tuturor soferilor responsabili si dornici sa conduca in cele mai bune conditii.

Anvelope de vara sau de iarna?

Lasand la o parte faptul ca legislatia din domeniul rutier precizeaza foarte clar momentele in care aceste anvelope trebuie sa fie folosite, trebuie sa se inteleaga si motivul pentru care sunt utilizate.

Ideea de baza este ca anvelopele trebuie sa fie folosite in functie de conditiile ce se regasesc pe carosabil, alaturi de diversi factori meteorologici.

Cu alte cuvinte, este important ca atunci cand drumul devine ud si alunecos, ori acesta este acoperit cu zapada sau gheata, anvelopele cu care masina este dotata au un rol determinant pentru siguranta celor din masina, precum si a celorlalti participanti la trafic.

Folosirea anvelopelor potrivite asigura un transfer optim al puterii motorului in concordanta cu acea stare a drumului, alaturi de o precizie ridicata a directiei si contactul perfect intre acestea si carosabil.

Cand trebuie sa folosim anvelope de vara?

Inainte de a raspunde la aceasta intrebare trebuie cunoscut faptul ca anvelopele joaca un rol deosebit de important la franare. Acele santuri si incrustatii specifice au scopul de a creste aderenta si de a reduce distanta de franare.

In acest sens, anvelopele de vara prezinta striatii ce nu au o adancime la fel de mare precum a celor de iarna, fiind adaptate pentru suprafete uscate si calde. Atunci cand temperatura scade sub 7 grade Celsius, acestea nu se mai comporta la fel de bine, iar atunci este necesar sa se treaca la utilizarea anvelopelor de iarna.

Intretinerea anvelopelor

Indiferent ca vorbim de anvelope de vara, de iarna sau chiar cele all-season, intretinerea lor trebuie sa prezinte o prioritate pentru fiecare sofer. Trebuie sa se inteleaga faptul ca acestea au o durata de viata limitata, care depinde in mare masura de felul in care se conduce acea masina, precum si de mentenanta care se realizeaza.

Specialistii de la anvelomag.ro recomanda sa se efectueaze echilibrarea anvelopelor, verificarea presiunii si sa se regleze geometria rotilor pentru a se asigura cele mai bune conditii de rulare.

Durata de viata poate depinde de foarte multi factori, insa cei mai importanti sunt reprezentati de catre sarcina, modul de sofat (accelerarea si franarea brusca nu face decat sa contribuie la uzura anvelopelor) sau conditiile drumului.

Pentru a te asigura ca durata de viata a anvelopelor va fi una destul de ridicata trebuie sa foloseasti mereu doar anvelope de calitate. Asadar, chiar daca trebuie sa alegi anvelope de vara, iarna sau all-season, alegerea acestora trebuie sa se faca cu atentie.

In acest sens, pe site-ul anvelomag.ro se pot gasi anvelope produse de firme cu renume in acest domeniu, precum Bridgestone, Continental, Dunlop, Hankook, Michelin, Silverstone, Pirelli sau Gripmax. Fiecare dintre aceste branduri sunt recunoscute pentru nivelul de calitate ridicat pe care il garanteaza pentru anvelopele comercializate.

Revenind la durata de viata, aceasta poate varia foarte mult, insa, desi acestea trebuie sa fie verificate cel putin o data pe an, se recomanda ca la cel mult 6 ani sa fie schimbate complet.

Consideri ca este mult prea costisitor?

Este drept ca acestea trebuie sa fie intretinute, verificate si schimbate periodic, insa trebuie de inteles faptul ca folosirea unor anvelope de calitate, indiferent ca sunt anvelope de vara sau dedicate altui sezon, joaca un rol important si din punct de vedere economic.

Cum asa? Ei bine, atunci cand acestea nu sunt potrivite pentru conditiile de drum intalnite, pot avea un efect semnificativ si asupra consumului de combustibil, iar cel din urma se va resimti pe deplin in buzunar.

Mai mult decat atat, ofertele care exista in prezent, mai ales cele de pe magazinul online anvelomag.ro, sunt mai mult decat generoase. De exemplu, pe site-ul anterior mentionat, aceste anvelope pot fi achizitionate chiar si in rate, iar faptul ca prezinta o garantie de 3 ani ii asigura pe soferi ca fac cea mai buna alegere.

De asemenea, anvelomag.ro vine in ajutorul celor care vor sa gaseasca anvelopele potrivite pentru masina lor, oferind posibilitatea de a introduce datele cu privire la dimensiunea, inaltimea, diametrul, sezonul sau producatorul cautat prin intermediul filtrelor specifice, iar rezultatele vor fi de fiecare data cele cautate.

Ce poate fi mai simplu? Sa se mai aduca in discutie faptul ca livrarea acestora este gratuita? Asadar, nu mai exista nici un motiv pentru a nu se folosi anvelopele cele mai performante.

Cei care isi doresc sa afle mai multe detalii cu privire la utilizarea si achizitionarea acestor anvelope o pot face folosind urmatoarele date de contact: 0371 780 780/ 0737 351 099, office@anvelomag.ro, anvelomag.ro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#caracteristici anvelope iarna, #intretinere anvelope auto , #Stiri Auto