Amenzi de pana la 4.000 lei pentru transportatorii care depasesc masele admise

Vineri, 11 Martie 2011, ora 16:02
2327 citiri
Amenzi de pana la 4.000 lei pentru transportatorii care depasesc masele admise

Autoritatea Rutiera Romana (ARR) a finalizat procedura de achizitie a primelor sase instalatii de cantarire din totalul de 45 si a demarat controale privind verificarea depasirii masei totale maxime autorizate la vehiculele utilitare, potrivit unui comunicat preluat de NewsIn.

Inspectorii ARR verifica in trafic respectarea limitelor maselor totale maxime autorizate ale vehiculelor rutiere utilizate la operatiunile de transport rutier, respectiv respectarea maselor totale maxime admise, a maselor maxime admise pe axe, a dimensiunilor maxime admise si a caracteristicilor conexe pentru vehiculele rutiere admise in circulatie pe fiecare categorie de drum public si aplica sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor legale.

"Normele privind organizarea si efectuarea transporturilor rutiere si a activitatilor conexe acestora au fost aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 1892/2006 au fost modificate si completate de OMTI nr. 1007/2010, care a intrat in vigoare in data de 12 ianuarie 2011, data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei", se arata in comunicatul ARR.

Astfel, nerespectarea prevederilor legale se va sanctiona cu amenda contraventionala, intre 1.000 - 1.500 lei, daca se constata efectuarea transportului de marfuri cu depasirea cu pana la 20% a masei totale maxime autorizate pentru vehicule cu o incarcatura utila admisibila care depaseste 12 tone sau cu pana la 25% a masei totale maxime autorizate pentru vehicule cu o incarcatura utila admisibila care nu depaseste 12 tone.

Totodata, se vor aplica amenzi intre 2.500 - 4.000 lei, daca se constata efectuarea transportului de marfuri cu depasirea cu cel putin 20% a masei totale maxime autorizate pentru vehicule cu o incarcatura utila admisibila care depaseste 12 tone sau cu cel putin 25% a masei totale maxime autorizate pentru vehicule cu o incarcatura utila admisibila care nu depaseste 12 tone.

Autoritatii Rutiere Romane (ARR) aflata in subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii are competenta in ceea ce priveste verificarea starii tehnice a vehiculelor utilitare, verificarea modului de fixare a incarcaturii si verificarea depasirii masei totale maxime autorizate. 

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#amenzi, # arr, # vehicule utilitare, # control arr , #Stiri Auto