Afacerile din comertul auto au scazut in octombrie

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 11:43
1050 citiri
Afacerile din comertul auto au scazut in octombrie

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in octombrie, fata de luna similara din 2009, cu 5% ca serie bruta si cu 2,1% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, iar pentru servicii a crescut cu 13% si, respectiv, cu 15,3%, relateaza Mediafax.

Ca serie bruta, scaderea volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cauzata de declinul comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-46,4%), al activitatii de intretinere si repararea autovehiculelor (-18,1%) si comertului cu autovehicule (-11,1%).

Vanzarile de piese si accesorii pentru autovehicule au crescut cu 12,1%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Ca serie ajustata, s-a inregistrat o scadere cu 26,3% a comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor si cu 17,4% a activitatii de intretinere si repararea autovehiculelor. 

Comparativ cu septembrie, in octombrie 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut cu 2,8% ca serie bruta, dar a scazut cu 1% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate.

Cresterea in serie bruta a fost sustinuta de comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (7%), activitati de intretinere si reparare a autovehiculelor (3,1%) si comertul cu autovehicule (0,4%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 29%. 

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in octombrie fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o scadere cu 4,1%, provenita de la activit?ti ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (-36,9%), activitati de sp?lare, cur?tare si vopsirea textilelor si bl?nurilor (-6,7%) si activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-6,5%).

Cresteri s-au inregistrat la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (10,3%), la jocurile de noroc (5,1%) si alte activitati (4%). 

Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a inregistrat o scadere cu 1,4%.

In perioada ianuarie-octombrie, comparativ cu perioada similara din 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, a scazut cu 9,8% ca serie bruta si cu 11% ca serie ajustata.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, volumul cifrei de afaceri a crescut atat ca serie bruta cu 12,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 12%.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#afaceri, #comert, #auto , #Stiri Auto