Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile din comertul auto au scazut in octombrie

Afacerile din comertul auto au scazut in octombrie

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in octombrie, fata de luna similara din 2009, cu 5% ca serie bruta si cu 2,1% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, iar pentru servicii a crescut cu 13% si, respectiv, cu 15,3%, relateaza Mediafax.

Ca serie bruta, scaderea volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cauzata de declinul comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-46,4%), al activitatii de intretinere si repararea autovehiculelor (-18,1%) si comertului cu autovehicule (-11,1%).

Vanzarile de piese si accesorii pentru autovehicule au crescut cu 12,1%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).


Ca serie ajustata, s-a inregistrat o scadere cu 26,3% a comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor si cu 17,4% a activitatii de intretinere si repararea autovehiculelor. 


Comparativ cu septembrie, in octombrie 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut cu 2,8% ca serie bruta, dar a scazut cu 1% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate.


Cresterea in serie bruta a fost sustinuta de comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (7%), activitati de intretinere si reparare a autovehiculelor (3,1%) si comertul cu autovehicule (0,4%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 29%. 


In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in octombrie fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o scadere cu 4,1%, provenita de la activit?ti ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (-36,9%), activitati de sp?lare, cur?tare si vopsirea textilelor si bl?nurilor (-6,7%) si activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-6,5%).


Cresteri s-au inregistrat la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (10,3%), la jocurile de noroc (5,1%) si alte activitati (4%). 


Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a inregistrat o scadere cu 1,4%.


In perioada ianuarie-octombrie, comparativ cu perioada similara din 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, a scazut cu 9,8% ca serie bruta si cu 11% ca serie ajustata.


In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, volumul cifrei de afaceri a crescut atat ca serie bruta cu 12,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 12%.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 941 ori
Citeste mai multe despreafaceri comert auto