100 de masini furate zilnic, in Germania. Vezi unde ajung

Sambata, 08 Ianuarie 2011, ora 23:16
2700 citiri
100 de masini furate zilnic, in Germania. Vezi unde ajung

In Germania se fura din ce in ce mai multe masini, hotii preferand Skoda si Porsche, iar in majoritatea cazurilor autoturismele sunt recomercializate pe pietele est-europene, arata un raport al politiei. In fiecare zi dispar din parcarile din Germania aproximativ 110 masini, potrivit Mediafax.

Berlinul ocupa primul loc in Republica Federala, in ceea ce priveste numarul autoturismelor furate, zilnic fiind reclamate 20 de furturi.

Cele mai "iubite" autoturisme in randul hotilor par sa fie marcile Skoda si Porsche. Furturile de Skoda au crescut cu aproape 36% intr-un singur an.

Politia germana a sesizat ca de cele mai multe ori, autoturismele furate in Berlin si in landurile Brandenburg si Saxonia sunt recomercializate in Europa de Est, in special in Polonia si Republica Ceha: "in zona de granita, furtul autoturismelor ramane o problema centrala", a declarat seful politiei orasului Frankfurt pe Oder, Arne Feuring.

Desi la nivel federal infractiunile de acest tip au cresut razant, de la peste 37 000 pe an in 2008, la peste 40 300 in 2009, hotii sunt prinsi din ce in ce mai greu. Politia rezolva in prezent doar fiecare al patrulea caz.

"Nu mai exista granite, ceea ce faciliteaza operatiunile infractorilor", spune Thomas Goldack, reprezentant al politiei din Berlin.

"In cazurile a jumatate din furturi, pana victima realizeaza ca i-a disparut masina, pana se trezeste dimineata, pana iese din casa, pentru a pleca la serviciu, autoturismul se afla deja in Europa de Est", adauga acesta.

Statisticile politiei mai arata ca infractiunile de acest tip s-au inmultit si de cand Romania si Bulgaria au devenit membre ale Uniunii Europene.

Numai in anul 2009, companiile germane de asigurari si-au despagubit clientii cu 219 milioane de euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#masini, #furate, #germania, #skoda, #porshce , #Stiri Auto