Volkswagen Eos - Ce surprize iti aduce noul facelift

Sambata, 26 Mai 2012, ora 00:00
2793 citiri
Volkswagen Eos - Ce surprize iti aduce noul facelift

Cu Noul Eos facelift ai o decapotabila potrivita pentru plimbarile linistite de weekend, dar si un cabriolet elegant, pentru deplasarile tale de zi cu zi.

"Noul Eos, este un cabrio fiabil care se poate utiliza chiar si iarna, in traficul de zi cu zi, dar suficient de sofisticat sa fie apreciat si de cei care vor sa simta gustul aventurii si libertatii pe care ti-l da o decapotabila pe timpul verii", sustine Dragos Stoica, reprezentant Volkswagen in cadrul Porsche Bucuresti Nord.

Este o masina pentru toate varstele, preferata in general de sexul frumos, dar incarcata cu suficienta masculinitate pentru a se regasi intr-o proportie destul de mare si in garajul barbatilor, considera oficialul.

Eos facelift atrage atentia cu design-ul sau complet reconceput: partea frontala urmeaza noua linie de design Volkswagen.

Lamelele grilei radiatorului lacuite in negru cu margini cromate, cadrul cromat al prizei de aer, proiectoarele de ceata cu inele cromate si cu functie Cornering statica si farurile principale cu lumini de semnalizare integrate sub carcasa transparenta, toate acestea sunt caracteristici care demonstreaza apartenenta modelului Eos la familia Volkswagen.

Design-ul sectiunii frontale dezvaluie insa si caracterul individual al modelului: farurile optionale bi-xenon, care dispun de lumini cu functie Cornering dinamica si de lumini de zi cu LED, barele marcante, precum si proiectoarele de ceata confera noului Eos o "privire" ferma si desavarsesc imaginea de ansamblu armonioasa.

La fel ca si ceilalti membri ai familiei, Eos este caracterizat de un echilibru reusit intre eleganta si sportivitate.

Trasaturile dinamice pot fi accentuate prin pachetele sport disponibile ca dotare optionala. Printre dotarile acestora se regasesc pedalele din otel inoxidabil mat, blocurile optice spate in nuanta rosu inchis cu tehnologie LED si cu fibra optica, precum si sasiul sport cu garda la sol coborata cu ca 15 mm, disponibila cu jantele optionale din aliaj usor de 17".

Dar cea mai mare surpriza vine de la sistemul CSC pentru plafonul hard-top compus din cinci sectiuni, avand trapa rabatabila si glisanta, integrata.

"In numai 25 de secunde veti putea simti adierea vantului prin par, pentru ca numai de atat are nevoie acoperisul pentru a se rabata complet" explica oficialul Porsche Bucuresti Nord.

"Acesta este primul cabriolet cu patru locuri din lume echipat cu un plafon panoramic, compus din cinci segmente, solutie care combina in mod ideal caracteristicile unui coupe, ale unui model targa - cu trapa de mari dimensiuni - si ale unui cabriolet.

Hard-top-ul CSC oferta o foarte buna izolare fonica a interiorului, chiar si la vitezele ridicate de pe autostrada. Structura sa foarte solida este, in acelasi timp, si foarte eficienta impotriva tentativelor de spargere", completeaza Stoica.

Acum ai mai mult spatiu in interior

Coupe sau Cabriolet? Eos reuneste cu stil, caracteristicile ambelor variante. In Eos, pana la patru pasageri vor savura placerea de a calatori cu un adevarat cabriolet, beneficiind totodata si de confortul unui elegant coupe.

Acest lucru este posibil datorita spatiului interior care ofera suficient de mult loc pentru o pozitie confortabila a picioarelor pentru ocupantii banchetei, dar si multumita zgomotului redus la rulare si echiparii rafinate, cu multe insertii cromate.

Soferul si pasagerul au, in plus, posibilitatea de a se bucura de scaunele sport, care, la cerere, pot fi tapitate cu piele Nappa "Cool Leather".

Si nu numai spatiul pentru pasageri este generos. Cu plafonul inchis, portbagajul are o capacitate de incarcare de 380 litri, spatiu suficient pentru bagaje complete de calatorie.

Atunci cand masina este decapotata, ramane inca un volum disponibil de 205 litri. Posibilitatea practica de incarcare prin rabatarea banchetei permite chiar si transportul unor obiecte mai lungi.

O decapotabila sigura, promit oficialii

Masina isi pastreaza controlul in situatii critice, intervenind punctual asupra managementului motorului si a sistemului de franare.

EOS este optimizata cu ajutorul sistemului electronic de control al traiectoriei cu asistenta prin contravirare, inclusiv ABS cu asistenta la franare, al sistemelor ASR (sistemul de control al tractiunii), EDS (sistemul electronic de blocare a diferentialului), MSR (sistemul de reglaj al momentului motor) si al sistemului de stabilizare a remorcii. Astfel, masina isi mentine in mod optim stabilitatea traiectoriei.

In plus, masina dispune de o protectie activa la rasturnare, care este activa atat atunci cand masina este decapotata, cat si atunci cand plafonul este inchis.

Alaturi de airbag-urile frontale, Eos ofera, pentru ocupantii locurilor din fata, si un sistem combinat de airbag-uri pentru cap si laterale, care se gasesc in marginile laterale ale scaunelor din fata si ofera protectie optima pentru sofer si pasagerul din fata.

Care sunt gamele de motorizari disponibile

Modelul Eos vine cu motoare TSI sau Common Rail TDI cu patru cilindri si cu filtru de particule diesel sau cu BlueMotion Technology.

In combinatie cu transmisia automata optionala, cu dublu ambreiaj DSG, cu 6 trepte de viteza, vei beneficia de calitati dinamice optime, fara intreruperi de tractiune, iti promit oficialii.

Versiunea entry-level este reprezentata de motorul 1.4 TSI cu 122 de cai putere, in timp ce cea mai puternica unitate pe benzina va fi motorul de 2.0 litri TSI, dispus sa ofere 210 cai si 280 de Nm la 1700 de rotatii, suficient pentru a garanta o viteza maxima de 238 de km/h si un consum de 7.1 litri/100 de km. Versiunea diesel vine cu un motor de 2.0 litri si 140 de cai, ce ofera 320 de Nm si 5.2 litri la 100 de km.

Volkswagen Eos este disponibil la dealerii Porsche Inter Auto Romania: Porsche Bucuresti Nord si Porsche Bucuresti Vest1. Pentru acest model vei plati cel putin 26.588 Euro, toate taxele incluse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#noul Eos, #decapotabila Eos, #Volkswagen Eos pret, #decapotabila sigura pret , #Showroom auto