Salonul auto de la Geneva si-a deschis portile

Marti, 06 Martie 2012, ora 10:32
1583 citiri
Salonul auto de la Geneva si-a deschis portile

Salonul auto de la Geneva si-a deschis marti portile, contextul economic mondial determinand analistii sa prognozeze un recul al vanzarilor de automobile in Europa, transmite AFP.

Tonul a fost dat luni de Federatia Constructorilor de Automobile din Germania (VDA).

"Din cauza crizei datoriilor publice din anumite state ale UE, piata de automobile din Europa de Est ar putea sa scada cu pana la 5% pana la 12,1 milioane unitati", a prognozat directorul VDA, Matthias Wissmann.

La nivel mondial in schimb, cresterea vanzarilor de automobile ar urma sa continue si in 2012, VDA prognozand un avans de 4% gratie dinamismului pietei americane dar si a celei chineze si a celei japoneze.

Cel mai mare constructor auto european, grupul german Volkswagen s-a declarat prudent cu privire la perspectivele de crestere. Directorul general Martin Winterkorn spera ca in 2012 Volkswagen va reusi sa atinga rezultatele record inregistrate in 2011.

"Cu siguranta ca Europa trebuie evaluata intr-o maniera critica, nu atat piata din Germania care va continua sa creasca, ci mai degraba tarile din sudul Europei", a declarat Martin Winterkorn la deschiderea salonului auto de la Geneva.

La salonul auto de la Geneva Audi va prezenta noul sau A3, Mercedes-Benz va dezvalui o noua versiune a modelului A-Class, iar Volvo va prezenta modelul V40. Peugeot, care recent a anuntat o alianta cu liderul mondial General Motors, va dezvalui noul 208, un model mai scurt si mai usor decat predecesorul, Peugeot 207.

De asemenea, constructorul auto italian Fiat va dezvalui noul 500L, automobil ce va fi produs la uzina Fiat de la Kragujevac, Serbia, si ar urma sa fie introdus pe piata din Europa la finele lui 2012. Opel va introduce noul SUV compact denumit Mokka, intrand pe un segment ocupat in Europa de Suzuki SX4 si Fiat Sedici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#salonul auto Geneva, #vanzari auto Europa 2012, #salonul auto Geneva 2012, #lansari salaonul auto Geneva 2012 , #Salon auto