Oficial: Ferrari testeaza propulsii hibride!

Vineri, 06 Martie 2009, ora 10:14
1505 citiri
Oficial: Ferrari testeaza propulsii hibride!

Presedintele companiei, Luca di Montezemolo, a confirmat, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, ca producatorul din Maranello testeaza propulsii hibride pe un prototip de 599, dar  fara sa furnizeze detalii tehnice.

Deci, nu ne ramane decat sa speculam, avand in vedere ca poate fi un sistem "in paralel" (format dintr-un motor cu combustie interna ce poate functiona independent sau impreuna cu motorul electric si viceversa) sau un hibrid plug-in, cum e Chevrolet Volt.

Telul italienilor este de a reduce emisiile de noxe drastic, ceea ce justifica interesul manifestat pentru solutiile alternative. Nu sunt sigur daca acest lucru va fi pe placul puristilor, desi dupa un Porsche diesel ma astept la orice.

O alta solutie, pe termen scurt (pana in 2012 se doreste o reducere de 40% a emisiilor de CO2), este adoptarea unor motorizari V6 supraalimentate, care, la fel, nu prea vor face furori in randul fanilor inraiti.
Revenind la sistemul de propulsie hibrid: baza lui va fi data de sistemul KERS dezvoltat pentru bolizii de Formula 1, dar un model de serie nu va aparea inainte de 2015.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#fararri, # hibride, # detalii, #geneva , #Salon auto