Lamborghini Huracan conduce un asalt al supermasinilor, la salonul de la Geneva

Joi, 06 Martie 2014, ora 08:59
1813 citiri
Lamborghini Huracan conduce un asalt al supermasinilor, la salonul de la Geneva
Sursa foto: Geneva Motor Show

Oferta de automobile cu preturi de peste 100.000 de dolari, in special cele produse de companii europene, expuse la salonul auto de la Geneva, reflecta redresarea industriei auto de pe continent, dupa sase ani de declin.

Valul de modele cu multi cai putere, intre care Rembrandt al Bugatti, de 2,18 milioane de euro, scoate in evidenta o revenire pe piata a masinilor performante, dupa mai multi ani in care unii producatori au stat in expectativa, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Cei mai bogati cumparatori din lume vor avea in curand la dispozitie o multitudine de oferte, cu noile modele Lamborghini, Ferrari si McLaren prezentate in aceste zile la salonul auto de la Geneva.

Lamborghini a lansat Huracan

Lamborghini a confirmat aceasta tendinta cu lansarea automobilului Huracan, cu un motor de 610 cai putere, care inlocuieste modelul Gallardo, de 181.900 de dolari, un best seller al tuturor timpurilor al diviziei grupului german Volkswagen.

"Credem ca este momentul pentru un nou model. Suntem foarte mandri de aceasta masina. Nu vad niciun concurent", a spus Stephan Winkelman, director al Lamborghini.

California T,noul model Ferrari

Ferrari, divizie a grupului italian Fiat, lanseaza California T, de 560 cai putere, care accelereaza la 100 de kilometri pe ora in 3,6 secunde. Compania italiana se lauda cu faptul ca a redus emisiile poluante ale modelului cu 20% fata de versiunea precedenta.

"Imi place concurenta, in special cand castigam. In ultimii trei ani am introdus trei inovatii cheie, tractiune 4X4, primul hibrid, iar acum un nou motor turbo, la modelul California T", a declarat presedintele Ferrari, Luca Cordero Di Montezemolo.

Vanzarile de automobile sport in Europa vor creste in acest an

Vanzarile de automobile sport in Europa vor creste in acest an pentru prima oara din 2010, estimeaza IHS Automotive. La nivel mondial, livrarile anuale ar putea creste la 15.200 de vehicule in 2018, cu 14% peste nivelul din 2014, sustinute de Huracan, California T si alte modele care urmeaza sa fie introduse pe piata.

"Producatorii de supermasini investesc masiv pentru a tine pasul cu cresterea pietei", a aratat Gian Primo Quagliano, director la compania de cercetare a pietei CSP din Bologna.

Lamborghini a primit deja peste 1.000 de comenzi pentru Huracan, inainte de lansarea de la Geneva, care a avut loc luni.

Winkelmann a spus ca livrarile de anul viitor ale acestui model ar trebui sa depaseasca vanzarile maxime ale Gallardo, de 1.800 de unitati, sustinute de livrarile din SUA, China, precum si de redresarea unora dintre pietele europene.

Care sunt noutatile de la Geneva

Producatorul britanic de automobile sport McLaren a prezentat versiuni coupe si decapotabile ale noului automobil 650S, promovat ca o supermasina care ofera confortul unui sedan executiv. Cumparatorii pot opta pentru suspensii normale, sport si de de curse, pentru automobilul de 650 de cai putere.

McLaren vinde versiunea coupe a modelului 650S, ale carui usi au deschidere pe verticala, cu un pret de baza de 195.250 de lire sterline, in Marea Britanie, iar pentru modelul decapotabil pretul porneste de la 215.250 de lire.

Marca suedeza de elita Koenigsegg a dezvaluit automobilul One: 1, promovat ca cel mai rapid din lume. Masina cantareste 1,4 tone si are 1.400 de cai putere. Potrivit companiei, bolidul accelereaza la 400 de kilometri pe ora in circa 20 de secunde.

Jaguar Land Rover, fabricanul modelului alungit Range Rover, de 106,195 dolari, si Jaguar XKR-S, de 132.000 de dolari, a prezentat o versiune de 285 de cai putere a automobilului Evoque Dynamic.

"Suntem foarte optimisti in privinta Europei. Cererea globala pentru vehicule de lux pare inca foarte puternica si nu exista niciun semn de disipare. Oportunitatile de vanzare depasesc oferta", a aratat directorul de vanzari al Jaguar Land Rover.

Pentru a celebra centenarul Maserati, Fiat a prezentat marti automobilul Alfieri, numit dupa unul dintre fratii fondatori ai producatorului auto italian. Alfieri este o versiune alungita a modelelor contemporane Maserati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#salon auto geneva, #lamborghini ferrari, #geneva automobile , #Salon auto