Fiat si-a majorat participatia in Ferrari la 85 de procente

Luni, 02 Octombrie 2006, ora 04:12
1154 citiri

Fiat si-a exercitat optiunea de rascumparare a 28,6 procente din actiunile marcii de lux Ferrari Spa pentru 892 milioane euro (1,1 miliarde dolari), ca parte a strategiei Fiat de focalizare pe nucleul operational, informeaza AP.Actiunile au fost rascumparate de la un consortiu de banci si au ca rezultat detinerea de catre Fiat a 85 la suta din actiunile marcii de lux Ferrari. Tranzactia va fi finantata cu cash, a anuntat Fiat.

Fiat a vandut pachetul de actiuni bancilor pentru a-si majora fondurile de care a avut mare nevoie in urma crizei financiare din anul 2002. De atunci, producatorul italian a revenit pe profit. Fiat Auto a inregistrat venituri de 11,8 miliarde euro, in prima jumatate a anului.

In anul 2002, banca italiana de investitii Mediobanca a platit 775 milioane euro pentru un pachet de 34 la suta din actiunile firmei Ferrari, divizie a grupului Fiat. Ulterior, Mediobanca a vandut la randul sau cinci la suta din aceasta participatie catre Commerzbank si alti investitori.

Anul trecut, Ferrari a ajuns la o productie de 5.000 de autoturisme, comparativ cu aproximativ 4.900 de autoturisme in 2004. Fiat controla pana acum 56 la suta din actiunile renumitului constructor de autoturisme sport, alte 10 la suta din actiuni fiind in proprietatea lui Piero Ferraris, fiul fondatorului firmei Ferrari.

Compania a inregistrat un profit de 145 de milioane euro, fata de cele 217 milioane pierderi in semestrul I din 2005, in timp ce intreaga divizie de automobile ce include si marcile Maserati si Ferrari a atins in 2006 un profit de 183 milioane euro fata de cele 238 milioane pierderi in primul semestru din 2005. Rezultatele se datoreaza cresterii volumului de productie, reducerii costurilor, precum si combinarii produselor.

Rompres

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 2 Octombrie 2006

1. Fata dezgolita a unui salon auto

Orice salon auto nu prezinta vizitatorilor doar modele sau concepte noi ci si o interesanta prezenta feminina alaturi de acestea. Parisul, aceasta capita mondiala a romantismului, nu a putut sta deoparte de tentatie sexului frumos si a folosit reteta mult uzitata la un eveniment de acest fel. Langa un model auto sade sau, ma rog, se fataie, un model de femeie.

2. Asa e, nea Tudore!

Stiam mai demult de site dar recent l-am descoperit cautand "fericirea in rate" a lui Tudor Chirila. http://www.radio3net.ro/rorock.php?cx=details&id=1064. Ca sa fiu sincer, sincer, Ana m-a ajutat sa o gasesc! E si o mica, chestie, trebuie sa intri cu IE ca sa iti plece melodiile. Eu am intrat cu Mozilla si n-au vrut! Poate n-am plug-in-ul care trebuie. Linkul de mai sus duce spre albumul lui Chirila + Vama Veche. "Fericirea" mi-a placut cel mai mult urmata indeaproape de "La radio".

3. Casa cu surprize-Monster House

In acelasi ton al dependentei de animatie care ne-a urmarit toata saptamana si care ne completeaza programul la cinematograf in ultimii ani (adica promenada de super-eroi, animalute curioase, veverite obsedate de ghinde, masini de curse...), va invitam sa descoperiti si Monster House. Pentru ca merita vazut daca vrei sa razi si ultimele comedii a la Hollywood ti-au lasat un gust amar.

4. Enigma - A Posteriori (2006)

pe 25 septembrie Virgin Records a scos pe piata si noul album Enigma - 'A Posteriori'. da, imi place Michael Cretzu, atata ca muzician cat si ca om, chiar daca nu si-a schimbat stilul ce i-a adus consacrarea. intr-un interviu de anul trecut, citeam ca se simte un om implinit prin prisma faptului ca desi este un nume destul de cunoscut, isi permite luxul de a umbla nestingherit pe strazi, fara batai de cap, lucru pentru care multe vedete si-ar da o mana (oare?)...

5. Adevarata Romanie...

Am fost in seara asta la meci pe Dinamo si am un gust amar, pentru prima oara de mai bine de 3 ani de zile de cand m-am intors in tara am inceput sa am dubii daca am ales corect intorcandu-ma in Romania. Pentru ca mi-a fost jena, pentru ca m-am simtit in nesiguranta si pentru ca, daca as avea copii, un stadion de fotbal ar fi ultimul loc din Bucuresti unde i-as duce.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...