Ferrari California, lansat in Romania in ianuarie

Marti, 23 Decembrie 2008, ora 10:45
5265 citiri
Ferrari California, lansat in Romania in ianuarie

Cel mai nou model al producatorului italian Ferrari, California, va fi lansat pe piata romaneasca la sfarsitul lunii ianuarie, la preturi incepand de la 180.000 de euro, cu TVA inclus, iar primele livrari catre clienti vor fi facute la inceputul verii.

Am inceput deja sa preluam comenzi pentru California inca din ultimele luni din acest an, iar catre fabrica am putut trimite comenzi din noiembrie. Astfel, vom livra clientilor primele modele California la inceputul verii", a declarat, astazi, agentiei MEDIAFAX, Ioana Florescu, director de marketing la Forza Rossa, partenerul Ferrari in Romania.


Ferrari California a fost prezentat in versiunea de serie la salonul auto de la Paris, organizat la inceputul lunii octombrie.


Masina are o caroserie de tip coupe-cabriolet (decapotabila cu doua usi - n.r.). In functie de preferintele clientului, California poate avea doua locuri, precum si trei sau patru locuri prin adaugarea unei mici banchete in spatele scaunelor din fata.


Echipat cu un motor de 4,3 litri pe benzina, care dezvolta 460 de Cai Putere (CP), Ferrari California accelereaza de la 0 la 100 de kilometri pe ora (km/h) in mai putin de patru secunde, iar viteza maxima este 310 km/h. Cuplul motorului este de 485 Nm la 5.000 de rotatii pe minut, iar 75% din acesta este disponibil de la 2.250 de rotatii pe minut. Propulsorul este cuplat la o transmisie automata cu sapte trepte care dispune de padele de comanda pe volan.


Consumul de carburant mediu declarat de producator este de 13 litri de benzina la o suta de kilometri parcursi, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 305,6 grame pe kilometru. Propulsorul noului model Ferrari corespunde normelor Euro 5, taxa pe poluare auto din Romania fiind astfel 0.


Florescu a precizat ca Forza Rossa are deja 28 de comenzi pentru California, insa timpul de asteptare mare, specific pentru masinile Ferrari, va face ca unii clienti sa-si primeasca masinile in 2010.


"De la fabrica avem in total alocate 20-25 de unitati din intreaga gama pentru anul viitor, mai putine decat numarul cererilor pe care le avem doar pentru California", a spus Florescu.


In acest an Forza Rossa a avut alocate 15 masini.


Potrivit directorului de marketing al firmei, clientii Ferrari din Romania au in medie 30-35 de ani, sunt oameni de afaceri sau avocati, iar 60-70% dintre ei isi cumpara masinile cash, restul preferand leasing-ul.


Anul trecut au fost vandute 6.400 de unitati Ferrari pe plan mondial, dintre care 1.600 in Statele Unite, cea mai mare piata pentru producatorul italian.


Primul showroom cu facilitati de service din Romania al Ferrari a fost deschis in luna mai, in urma unei investitii initiale de cinci milioane de euro.


Investitia apartine companiei Forza Rossa, infiintata in aprilie 2007. Firma este detinuta de Ion Bazac, cu 47,5% din actiuni, de Camelia Bazac, cu 5% din titluri, si de Central European Finance (Cefin) din Luxemburg care are 47,5% din actiuni.


Ion Bazac a fost numit saptamana trecuta la conducerea ministerului Sanatatii, iar duminica si-a dat demisia din functia de presedinte al Forza Rossa, locul lui fiind preluat de Stefano Albarosa, care este si director executiv al Cefin Holding.


Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...