Coupe-ul suprem, in viziunea Mercedes: Iti place?

Sambata, 21 Septembrie 2013, ora 00:00
2536 citiri
Coupe-ul suprem, in viziunea Mercedes: Iti place?
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz a prezentat noul Concept S-Class Coupe, la Salonul Auto de la Frankfurt, un model ce s-ar potrivi de minune in garajul tau si care a fost prezentat de reprezentantii Mercedes Benz Romania drept "viziunea Mercedes-Benz pentru coupe-ul suprem".

Masina are, printre alte dotari, un sistem care detecteaza gropile din timp, si, chiar daca se afla deocamdata la nivelul de concept, merita sa arunci o privire asupra capodoperei create de designerii Mercedes-Benz.

"Noul model S-Class Coupe a fost primit cu entuziasm de public si isi indeplineste foarte bine rolul de reprezentant al puterii de inovatie Mercedes-Benz", sustine Joachim Schmidt, membru al board-ului de management Mercedes-Benz Cars, Sales & Marketing.

Exteriorul impresioneaza prin linii elegante, sinuoase, pastrand proportiile tipice pentru o masina cu tractiune-spate.

Avand un ampatament de 2.945 de milimetri, acest coupe concept are o lungime de 5 metri, 1.98 metri latime si 1.40 metri inaltime, se arata pe site-ul Mercedes-Benz.

Dinamica liniilor sinuoase se pastreaza si pe interior. Bordul de culoare alba are forme curbate, cu aspect "sculptat", multumita noilor modele de airbag folosite de Mercedes la acest concept. Liniile in "valuri" fac ca imaginea formata sa fie aceea a unui tot unitar intre bord si interiorul usilor, care te inconjoara, odata urcat la volan.

Un ecran senzitiv afiseaza patru ceasuri pe consola centrala, fiecare reprezentand ora dintr-un anumit colt al lumii.

Poti alege ceasul care te intereseaza, printr-o simpla atingere pe globul pamantului, reprezentat digital, si selectand fusul orar, respectiv orasul care te intereseaza.

Unitatea centrala de comenzi din consola centrala arata ca o bijuterie, fiind acoperita cu o suprafata fina de diamante negre.

In urma procesului chimic la care este supus materialul ce acopera aceasta parte, pe langa faptul ca adera puternic la baza, suprafata devine extrem de rezistenta la zgarieturi.

In ceea ce priveste tehnologia cu care este dotat acest concept-car, noul model S-Class Coupe imprumtua sistemul "Intelligent Drive" de la modelele anterioare, avand un motor V8 biturbo, cu 455 de cai putere si 4.663 de centimentri cubi.

Multumita camerelor video incorporate, masina recepteaza imagini tridimensionale de pana la 50 de metri distanta in fata, in timp ce sistemul "6D Vision" poate detecta pozitia si miscarea obiectelor din jur.

Acesta din urma monitorizeaza imprejurimile masinii pana la 500 de metri.

Toate aceste date, in combinatie cu informatiile primite de la radar si senzorii de ultrasunete, te vor ajuta sa ai o calatorie cat se poate de sigura, oricand.

Chiar si suspensiile se folosesc de informatiile receptionate de camera video. Ca si noul S Class, Concept S-Class Coupepoate detecta imperfectiunile asfaltului din timp, iar sistemul Magic Body Control ajusteaza suspensiile in avans, pentru a face fata situatiei.

Sistemul de "infotainment" este, de asemenea, la inaltime: Masina foloseste soft-ul MoodGrid de la Gracenote, care iti permite sa asculti muzica in functie de starea ta de spirit.

Asadar, nu mai trebuie sa cauti tu melodiile cele mai potrivite pentru starea ta de spirit: sistemul audio foloseste o baza de date cu muzica pre-selectata, ce include atat melodii sugerate de tine, cat si cantece selectate dintr-un catalog de 18 milioane de melodii.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Concept S Class Coupe, #lansare Concept S Class Coupe, #imagini Concept S Class Coupe , #Salon auto