Aston Martin One-77 - "bijuteria" de 1.1 milioane de euro

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 13:37
2100 citiri
Aston Martin One-77 - "bijuteria" de 1.1 milioane de euro

Aston Martin a lansat  marti, la Salonul Auto de la Geneva, modelul One-77, care costa aproximativ 1.1 milioane de euro. Cu un astfel de pret, automobilul se claseaza pe locul doi in topul celor mai scumpe masini din lume.

"Este mai mult o opera de arta decat o masina", a spus Ulrich Bez, directorul executiv al companiei Aston Martin.

Automobilul, al doilea in topul celor mai scumpe modele din lume, dupa Bugatti Veyron, este a treia propunere ultra-exclusivista, din acest an, a constructorului britanic, dupa DBS Volante si V12 Vantage, care costa 190.000, respectiv 150 de mii de euro.

Porivit Evenimentului zilei, pentru mai mult de un milion de euro, cumparatorul va primi un automobil cu sasiu din aluminiu confectionat manual si caroserie din fibra de carbon.

One-77 vine cu un motor de 7,3 litri aspirat V12 ce dezvolta peste 700 CP. Motorul a fost montat cu 100 mm mai jos decat la orice alt Aston Martin cu propulsor V12, pentru coborarea centrulului de greutate. Cosworth i-a ajutat pe britanici sa adapteze motorul de 6 litri V12 de pe Vantage, DBS si DB9, pentru One-77. Specialistii au lucrat pentru a scadea masa totala a motorului cu 25%, in ciuda cilindreei si a puterii crescute. Puterea este transmisa catre rotile din spate prin intermediul unei transmisii cu 6 rapoarte.

Automobilul poarta numele One-77 deoarece vor fi fabricate doar 77 de modele. Pana in acest moment, 250 de milionari si miliardari din intreaga lume "si-au exprimat interesul" pentru noul Aston Martin, iar Ulrich Bez este sigur ca modelele isi vor gasi cumparatori. Anul trecut, a adaugat el, a fost "unul dintre cei mai buni din ultimii 94 de ani".

La polul opus se afla Nano, cea mai ieftina masina din lume, ca va patrunde si pe piata europeana pana in 2011.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#aston, #bugatti, #martin, #nano , #Salon auto