Vanzarile auto din China: cea mai slaba evolutie din ultimii 7 ani

Luni, 05 Martie 2012, ora 20:44
1977 citiri
Vanzarile auto din China: cea mai slaba evolutie din ultimii 7 ani

Vanzarile de automobile din China, cea mai mare piata de profil din lume, au avut in acest an cea mai slaba evolutie din ultimii sapte ani, din cauza incetinirii cresterii economice si a preturilor record la carburanti care au descurajat cumparatorii.

Livrarile de vehicule pentru pasageri, inclusiv de SUV-uri si vehicule comerciale usoare, au scazut in ianuarie-februarie cu 3% fata de intervalul similar din 2010, potrivit estimarilor analistilor. Datele oficiale vor fi publicate in a doua parte a lunii martie, transmite Bloomberg.

Declinul este cel mai amplu dupa cel din 2005, cand a avut loc o scadere de 8,9%, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor de Automobile din China.

Scaderea vanzarilor auto in a doua mare economie a lumii si in Europa submineaza relansarea sectorului de profil din Statele Unite, unde livrarile inregistreaza cea mai mare crestere din ultimii patru ani.

In China, care a sustinut cresterea economica mondiala in ultimul deceniu, producatori straini precum General Motors si Volkswagen se confrunta si cu inasprirea legislatiei, guvernul promovand prevederi care sa sustina producatorii locali si reducerea capacitatii de productie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#China scadere vanzari masini, #piata auto china, #scadere vanzari auto China , #Piata auto