Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Taxa auto este amanata pana in 2013

Taxa auto este amanata pana in 2013


Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anuntat ca taxa auto de prima vanzare pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 va fi amanata pentru 2013.

Taxa auto va fi suspendata pentru circa un an, interval in care sa fie achitata doar taxa de poluare auto, redusa cu 25%. Taxa de prima vanzare pentru masinile vechi a fost introdusa la cerinta Comisiei Europene.

Noua lege a taxei auto, aprobata de Guvern in luna septembrie, adoptata de Senat in octombrie si de Camera Deputatilor la jumatatea lunii decembrie, a fost publicata in Monitorul Oficial pe 10 ianuarie si aplicata incepand cu 13 ianuarie 2012.

Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule prevede o reducere a taxei de poluare cu pana la 25%, dand posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, proprietarii de masini sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2144 ori