Sondaj Business 24: Jumatate dintre romani nu vor investi intr-o masina in 2012.

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 12:10
1592 citiri
Sondaj Business 24: Jumatate dintre romani nu vor investi intr-o masina in 2012.

Romanii se vor abtine de la achizitionarea de masini in 2012, arata un sondaj realizat de Business 24.

Intrebati daca isi vor achizitiona o masina in cursul anului 2012, cititorii Business 24 au raspuns, in procent de 57,14%, ca nu vor face o astfel de investitie in perioada urmatoare.

Motivele din spatele unei astfel de decizii sunt usor de intuit - un leu slab, un curs euro care nu favorizeaza investitiile majore si o taxa auto noua, dar si majorarea constanta a pretului benzinei la pompa.

Pe principiul "poluatorul plateste", cumparatorii de automobile romani trebuie sa plateasca o noua taxa auto care, in cazul masinilor vechi poate fi mai mare decat valoarea masinii. Nici masinile aflate la prima inmatriculare nu sunt scutite de plata acestei taxe, a carei valoare variaza in functie de capacitatea motorului si de clasa de poluare in care se incadreaza.

Afla cum se calculeaza taxa auto aici: Taxa auto 2012: Calculeaza online noua taxa si diferenta fata de 2008.

Pe de alta parte, 23,26% dintre respondentii sondajului publicat luni, 9 ianuarie 2012, au declarat insa ca iau in considerare o investitie de acest gen in anul ce tocmai a inceput.

Astfel, se confirma estimarile specialistilor, care preconizeaza o revenire a pietei auto la nivel mondial, dar si in Romania. Odata cu gasirea unor rezolvari la problemele zonei euro, increderea consumatorilor creste, iar acestia iau in considerare astfel de investitii.

Afla ce oferte au producatorii auto la inceput de 2012 - Vrei sa cumperi o masina? Iata ofertele de inceput de an.

Citeste si Ce masini prefera femeile?.

Doar 7,14 procente dintre respondenti s-au declarat indecisi in privinta achizitiei unui automobil in perioada urmatoare. Contextul economic dificil si diminuarile salariale ii impiedica pe romani sa ia o decizie referitoare la achizitia unei masini. Efectele crizei europene asupra pietei auto din zona poate fi de asemenea un motiv solid pentru care asteptarea in privinta unei investitii majore ar fi o idee buna.

In acelasi timp, 12,46 procente dintre respondenti au declarat ca nu vor cumpara o masina in 2012 pentru ca au efectuat deja o astfel de achizitie in anul ce tocmai s-a incheiat.

In 2011, piata auto din Romania a inregistrat un declin de 12,57 procente. Numarul autoturismelor noi inmatriculate a fost de 81.709 unitati, comparativ cu 94.541 unitati in 2010, conform datelor piublicate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Dealerii locali se inghesuiesc, astfel, sa ofere masini la preturi reduse.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#rezultate sondaj Business24, #achizitii masini 2012, #achizitii masini 2011, #piata auto 2012 , #Piata auto