Schimbari decizionale in alianta PSA Peugeot Citroen si General Motors

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 16:57
1612 citiri
Schimbari decizionale in alianta PSA Peugeot Citroen si General Motors

General Motors Corp (GM) si PSA Peugeot Citroen au renuntat la ideea de a dezvolta impreuna un model mare si au anuntat ca alianta lor se va baza pe dezvoltarea a trei proiecte ce vizeaza vehicule mai mici, au anuntat joi cei doi producatori auto, transmite Reuters.

GM si Peugeot au anuntat de asemenea ca vor cauta sa dezvolte o noua generatie de motoare mici, pe benzina, si vor explora "initiative industriale si produse in America Latina sau alte piete emergente in expansiune".

Alianta dintre cele doua companii avea ca obiectiv realizarea unor economii anuale de 2 miliarde de dolari in urmatorii cinci ani.

Din cauza declinului pietei auto din Europa, PSA Peugeot Citroen a demarat un plan care prevede eliminarea a 8.000 de locuri de munca in Franta si inchiderea unei uzine din apropiere de Paris. In noiembrie, piata auto franceza a inregistrat o scadere de 19,2% a vanzarilor de masini noi, pana la 144.694 unitati, comparativ cu perioada similara din 2011.

In randul producatorilor auto francezi, luna trecuta vanzarile PSA Peugeot Citroen au scazut cu 22,9%, la 41.044 unitati, iar vanzarile grupului Renault au inregistrat cel mai semnificativ declin, de 33,5%, pana la 31.402 unitati.

GM a notificat recent Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC) ca vrea sa semneze pana la sfarsitul acestei luni un acord cu Peugeot privind dezvoltarea productiei si furnizarea de componente.

Publicatia franceza "La Tribune" anunta in octombrie ca GM va adauga si filiala sa din Europa, Opel, in societatea mixta pe care o va infiinta cu divizia industriala a Peugeot. In martie, General Motors a acceptat sa preia o participatie de 7% din actiunile Peugeot.

In 2011, vanzarile Peugeot Citroen in Europa au scazut cu 8,8%, la 1,68 milioane de vehicule, in timp ce vanzarile GM au scazut cu 1,9%, la 1,17 milioane.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#alianta Peugeot Citroen General Motors, #piete emergente industrie auto, #proiecte Peugeot Citroen GM piete emergente , #Piata auto