Saab intra oficial in faliment

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 14:36
1478 citiri
Saab intra oficial in faliment
Foto: Saab/ SURSA: The Guardian

Saab Automobile si-a depus actele pentru faliment, luni, dupa ca incercarea investitorilor chinezi de a prelua brandul "ingropat in datorii" a fost respinsa de fostul proprietar, General Motors.

CEO-ul Saab, Victor Mulley, a inmanat personal actele de faliment la un tribunal din sud-vestul Suediei, punand astfel capat la doi ani de eforturi menite sa resusciteze producatorul de masini cunoscut pentru sedanurile sale rotunjite si designul excentric al automobilelor sale, Washington Post.

Astfel, Saab isi incheie luni istoria de 60 de ani pe segmentul de productie masini, dupa ce proprietarul sau olandez a abandonat repretate tentative de a gasi finantare. Sfarsitul a venit dupa ce General Motors, fostul proprietar care inca mai detine o mica parte din actiuni, a refuzat, in acest weekend, planul care ar fi implicat Zhejiang Youngman Lotus Automobile, un alt producator de aultomobile din China, potrivit The Guardian.

GM a declarat, intr-un comunicat oficial, ca nu poate sustin alternativa propusa pentru Saab pentru ca optiunile "nu aduc nimic diferit" fata de sugestiile anterioare pe care le considera daunatoare propriilor interese, informeaza Bloomberg.

"Dupa ce am primit pozitia GM in privinta tranzactiei cu Saab Automobil, Youngman a informat Saab Automobile ca finantarea menita sa finalizeze reorganizarea Saab Automobile nu se poate produce. Boardul de conducere Saab a decis, in consecinta, ca lipsa fondurilor va duce la insolventa si ca depunerea actelor pentru faliment ar fi in interesul creditorilor", a declarat proprietarul Saab, Victor Mulley.

Saab avea aproximativ 3,600 angajati si si-a atins apogeul in vanzari in anul 2006, cand a vandut 133,00 de unitati. Incepand de atunci, vanzarile au scazut drastic, iar in 2010 compania a vandut doar 31,695 masini, aflandu-se deja in imposibilitatea de a atinge tintele stabilite.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#saab faliment, #GM faliment Saab, #oferta Saab respinsa , #Piata auto