Romania, locul 12 in topul producatorilor auto din Europa

Marti, 07 August 2012, ora 16:53
1844 citiri
Romania, locul 12 in topul producatorilor auto din Europa

Romania ocupa a 12-cea pozitie intr-un top al producatorilor de masini din Europa, potrivit Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile (OICA).

In Romania s-au produs, anul trecut, 310.000 unitati, in scadere cu 4,5% fata de 2010. Dacia este "motorul" care a adus Romaniei locul 12 in clasamentul celor mai importanti producatori auto, celalalt mare jucator de pe piata, Ford ocupandu-se, in prima jumatate a acestui an, doar cu pregatirea productiei pentru B-Max.

Proiectul B-Max ar putea aduce Romaniei, in urmatorii ani, un loc mai bun in topul producatorilor de masini. Modelul B-Max a fost demarat in luna iunie a acestui an la Craiova, compania urmand sa produca 60.000 de unitati in 2012.

Pentru urmatorii ani este estimata o productie de cel putin 100.000 de masini Ford B-Max la Craiova.

Ford a demarat productia B-MAX la Craiova. Va produce un motor in plus

Cel mai mare producator auto din Europa a ramas, in 2011, Germania cu 6,31 milioane de masini produse, in crestere cu 6,9% fata de 2010.

Locul al doilea este ocupat de Spania, care a produs in 2011 2,35 milioane de masini, pe cand, Franta ocupa abia locul al treilea cu 2,29 milioane de autovehicule produse anul trecut.

La nivel mondial, pe prima pozitie se afla China, cu peste 18 milioane de masini produse anul trecut.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#producatori auto Romania, #Romania productie masini, #companii auto Romania , #Piata auto