Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rezultate financiare: Volvo anunta profit in scadere

Rezultate financiare: Volvo anunta profit in scadere


Volvo AB, cel de-a doilea mare producator de automobile, a raportat in al patrulea trimestru din 2011 un profit in scadere, ratand estimarile initiale ale analistilor din cauza crizei economice din Europa de Vest.

Castigurile companiei inainte de impozite si taxe au crescut la 6,96 de miliarde de coroane suedeze(1,03 miliarde de dolari), de la 5,52 de miliarde de coroane suedeze cu un an in urma, potrivit

Profitul companiei a fost putin sub estimarile analistilor care oferisera o predictie de 7,25 miliarde de coroane, iar veniturile Volvo au crescut cu 18% pana la 86,5 miliarde de coroane.

"Cererea de camioane din Europa a scazut in timpul toamnei, insa parea sa se stabilizeze la un nivel ceva mai scazut spre sfarsitul anului", a precizat CEO-ul companiei, Olof Persson.

Persson, care a devenit CEO la 1 septembrie 2011, dupa trei ani in care s-a afla tla ocnducerea diviziei de echipament de constructii Volvo, acum se axeaza pe profitabilitatea si cresterea vanzarilor companiei.

Volvo, care produce Mack Trucks pentru America de Nord a reiterat o previziune din octombrie, potrivit careia vanzarile vor scadea in 2012 cu 10% in Europa, insa vor creste cu 20% in America de Nord.

Concurentul suedez Scania AM, care si-a redus productia in Europa si America Latina, a raportat in cel de-al patrulea trimestru pe 2011 un profit net de 2,13 miliarde de coroane suedeze, ratand de asemenea estimarile analistilor, pe fondul scadereii vanzarilor.

Daimler, cea mai mare companie germana producatoare de automobile isi va publica rezultatele financiare pe 9 februarie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1286 ori