Renault vrea sa "cucereasca" piata asiatica

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 09:47
1459 citiri
Renault vrea sa "cucereasca" piata asiatica

Grupul auto francez Renault intentioneaza sa formeze o societate mixta cu Dongfeng Motor Group Co, al doilea mare producator auto din China.

Cele doua companii vor sa investeasca impreuna 6,5 miliarde de yuani (1 miliard de dolari) intr-o fabrica din provincia Huabei, care va produce initial 200.000 de masini pe an, sustine "China Business News", care citeaza surse din cadrul Dongfeng, transmite Reuters.

Chen Guozhang, directorul diviziei Renault din China, a declarat pentru publicatia chineza ca noua societate mixta isi va defasura activitatea la o fabrica folosita anterior de Renault si un partener local, la mijlocul anilor '90.

Un purtator de cuvant al Dongfeng a declarat ca nu detine nici o informatie privind infiintarea unei societati mixte, in timp ce purtatorul de cuvant al Renault in China a refuzat sa comenteze informatia. Dongfeng lucreaza impreuna cu companiile nipone Nissan Motor Co si Honda Motor Co (7267.T) precum si cu producatorul auto francez PSA Peugeot Co.

Toate companiile auto straine care produc vehicule in China trebuie sa opereze printr-o societate mixta cu o firma locala. Renault a produs vehicule in China la mijlocul anilor '90. In prezent, grupul francez este unul din producatorii auto straini care vand masini exportate in China, dar rezultatele sunt mediocre.

Chen Guozhang, directorul diviziei Renault din China, a declarat ca nu va fi necesar sa obtina o noua licenta de productie de la guvernul chinez, fiind valabila licenta precedenta. Luni dimineata, actiunile Dongfeng au urcat la bursa cu 6%.

Renault este unul din putinii mari producatori auto occidentali care in acest moment nu produce autovehicule in China, tara care in 2009 a devenit cea mai mare piata auto din lume. Anul trecut, Renault a vandut pe piata chineza un numar de aproximativ 24.000 de vehicule de teren Koleos importate, o picatura de apa in cele 14,5 milioane de autoturisme vandute in China.

Dacia: Istoria brandului care reprezinta Romania la saloanele auto internationale

Compania Dacia de la Mioveni /sudul Romaniei/ a fost preluata de Renault in anul 1999. Renault a lansat, pana in prezent, sapte modele sub marca Dacia, respectiv Dacia Logan, Dacia Logan MCV, Dacia VAN, Dacia Logan Pick-Up, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway si Dacia Duster.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Renault parteneriat, #Renault parteneriat China, #Renault fabrica China , #Piata auto