Proleasing Motors a investit 2,5 milioane de euro pentru a deveni dealer BMW

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 08:47
2562 citiri
Proleasing Motors a investit 2,5 milioane de euro pentru a deveni dealer BMW

Compania Proleasing Motors Romania din Ploiesti, dealer Ford pentru judetele Prahova, Dambovita si Buzau, va deveni pana la sfarsitul anului distribuitor pentru marcile BMW si Mini, in urma unei investitii de 2,5 milioane de euro intr-un centru cu suprafata construita de 2.300 de metri patrati.

"Pana la sfarsitul anului vom deveni dealer BMW, pentru marcile BMW si Mini. Centrul, situat in Ploiesti, la iesirea spre Buzau, va fi functional la sfarsitul acestui an, dar inaugurarea oficiala va avea loc in a doua jumatate a lunii februarie din 2013", a declarat directorul general al Proleasing Motors, Lucian Alexe.

El a aratat ca investitia in centrul BMW este realizata din fonduri proprii si credite bancare. Centrul este construit de la zero si va cuprinde un show-room si un service.

Pentru anul urmator, Alexe estimeaza vanzari de 120 de unitati ale brandului BMW.

Firma va comercializa toate modelele marcii, insa in general 75% din vanzari sunt pentru modelele X1, X3, X5 si X7.

Proleasing Motors a avut anul trecut o cifra de afaceri de 10 milioane de euro, iar estimarile pentru acest an indica acelasi nivel, sustinut de vanzarile pentru BMW. Profitul realizat de companie in 2011 a fost de 5% din cifra de afaceri.

"Anul acesta vom avea o scadere a vanzarilor pe marca Ford cu circa 15%, din cauza nefunctionarii programului Rabla. Livrarile pentru companii s-au mentinut la nivelul anului trecut, insa persoanele fizice n-au avut apetit pentru consum", a spus Alexe.

Compania a vandut pana in prezent peste 8.000 de unitati noi marca Ford, avand centre deschise in Ploiesti, Targoviste si Buzau, pentru care investitia totala s-a ridicat la peste sapte milioane de euro.

Din totalul vanzarilor realizate anul trecut, 60% din portofoliu a revenit companiilor, iar in acest an ponderea va urca pana la 75%, intrucat piata auto a functionat in 2012 datorita firmelor.

Pentru anul viitor, reprezentantul Proleasing Motors preconizeaza o cifra de afaceri de 16 milioane de euro, la care colaborarea cu BMW sa aiba un aport de 6 milioane euro.

Compania vinde autoturisme si vehicule comerciale noi si rulate, oferind si servicii de leasing operational cu administrare de flota.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#dealer BMW Romania, #dealer BMW Proleasing Motors, #vanzari auto Ford BMW Romania , #Piata auto