Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul Ford a scazut cu 2 milioane de dolari

Profitul Ford a scazut cu 2 milioane de dolari


Ford a obtinut un profit sub asteptari, in al patrulea trimestru, pe fondul vanzarilor slabe din afara Americii de Nord si a costurilor crescute ale materiei prime.

Profitul operational al producatorului auto a scazut pana la 1,1 miliarde de dolari, sau cu 20 de centi/actiune, de la 1,3 miliarde de dolari, sau 30 centi/actiune, cat era in aceasi perioada a anului trecut, conform Reuters.

Analistii se asteptau la un profit mediu per actiune de 25 de centi. Pretul actiunilor Ford au scazut cu peste 5%, pana la 12,15 dolari, dupa anuntarea rezultatelor financiare, ajungand la 12,79 de dolari la inchiderea burselor.

Costurile crescute ale materiei prime, ratele de schimb nefavorabile si rezultatele proaste din Europa, Asia si America de Sud au influentat negativ profitul Ford, in ultimul trimestru al anului trecut. Compania a investit 2,3 miliarde de dolari in materie prima, in 2011, in crestere fata de estimarile de 2,2 miliarde de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 862 ori