Producatorii auto au planuri mari pentru 2013

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 10:35
2882 citiri
Producatorii auto au planuri mari pentru 2013
Sursa foto: Cotidianul

Pana acum, 2012 nu a fost un an bun pentru producatorii de autovehicule, care spera ca din 2013 vor recupera din pierderi. Printre elementele cheie pe care se bazeaza acestia se numara reducerea consumului de carburant si schimbarea designului.

Piata auto a suferit anul acesta, cu exceptia celei din Statele Unite, unde vanzarile au depasit estimarile din luna iunie. Cei trei giganti ai industriei auto americane, General Motors, Ford si Chrysler, au raportat in iunie cifre cu mult peste cele inregistrate in aceeasi perioada din 2011.

Conform datelor Autodata, citate de Bloomberg, livrarile de vehicule usoare din Statele Unite au crescut in iunie, propulsand volumul anualizat la 14,1 milioane de unitati, fata de cele 13,8 milioane prognozate.

Pe de alta parte, piata auto din Europa nu va creste in al doilea semestru al acestui an, in contextul in care tari precum Spania, Italia sau Portugalia se confrunta cu cea mai mare scadere a inmatricularilor de la inceputul anilor 2000, scrie ziarul elvetian Le Temps. .

Situatia din Europa se reflecta si pe plan local. Piata auto din Romania a incheiat prima jumatate a anului cu rezultate sub asteptari. In primul semestru din 2012 vanzarile de autovehicule au scazut cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Reducerea consumului de carburant

Producatorii auto sunt constienti ca trebuie sa modifice strategia de piata, in asa fel incat sa revitalizeze vanzarile. Printre schimbarile avute in vedere se numara reducerea consumului de carburant.

Modelul Kia Rio, care va fi lansat in 2013, va avea un punct comun cu BMW seria 3 sau Porsche Cayenne: vor fi dotate cu un motor de tip "start-stop", adica un sistem care opreste sau porneste automat, in asa fel incat consumul de carburant sa fie cat mai mic.

Design mai aerodinamic

Alte masini, precum Mazda CX-5 sau Volkswagen Golf, folosesc optimizari ale grupurilor propulsoare si transmisiilor, care eficientizeaza consumul de carburant. Designul aerodinamic este un alt criteriu de care vor tine cont producatorii auto incepand cu anul viitor, potrivit unei analize Forbes.

Automobilele mai moderne, precum Cadillac ATS, Dodge Dart sau Ford Escape, au imbunatatit deja designul, prin introducerea unor panouri in grila, care permit circulatia aerului.

Tinte mai ambitioase pentru 2013

Producatorii auto au anuntat ca vor sa creasca numarul de masini vandute, tocmai pentru a recupera din pierderile inregistrate in 2012. Pe plan local, Ford si Dacia se iau la intrecere, la propriu.

Ford ar trebui sa produca peste 50.000 de masini si 30.000 de motoare, in timp ce la Dacia se va atinge un nivel de peste 330.000 de masini, pentru ca in total productia totala de masini din Romania sa se apropie pentru prima data de nivelul de 400.000 de unitati, scrie Ziare.com.

Ford intentioneaza sa introduca un sistem unitar de operare care va permite imbunatatirea procesului de fabricatie. Datorita noului sistem, capacitatea de productiei in uzinele Ford se va majora cu 25% pana in 2015.

Dacia Dokker si Dokker Van sunt doua modele noi produse de Dacia in uzinele din Tanger, in Maroc. Reprezentantii producatorului auto mizeaza pe acestea pentru cresterea vanzarilor. Noul Dokker are un motorul diesel de 75 cai putere si costa 10.475 de euro, cu 600 de euro mai scump decat un Lodgy.

Cei de la Kia vor sa concureze cu Opel, Renault sau Volkswagen, pe segmentul hatch-coupe. KIA Pro Ceed va beneficia de un motor turbo 1.6 TGDI, care va dezvolta putin peste 200 cai putere.

Japonezii de la Mazda mizeaza pe noua generatie Mazda6, imbunatatita atat din punct de vedere al designului, cat si al tehnologiei. "Piesa de rezistenta" este sistemul inovator i-Eloop, un sistem de recuperare a energiei la franare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#ford, #piata auto, #vanzari auto, #piata auto locala, #producator auto , #Piata auto