Problemele Peugeot se adancesc: Economiile de un mld. euro nu sunt suficiente

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 16:32
1459 citiri
Problemele Peugeot se adancesc: Economiile de un mld. euro nu sunt suficiente

Compania franceza Peugeot a decis sa mareasca nivelul reducerilor financiare planificate pentru anul acesta, au declarat liderii sindicali dupa o discute avuta cu conducerea companiei.

Directorul Peugeot, Philipe Varin, le-a spus sindicalistilor ca planul initial ce prevedea economii de un miliard de euro "nu va fi de ajuns", astfel ca se impun noi masuri de taiere a costurilor. Acestea vor fi prezentate in cadrul sedintelor viitoare din cadrul companiei, potrivit Euronews.

Conducerea producatorului auto i-a mai anuntat pe muncitori despre planurile de a reduce productia cu cel putin o treime in cazul modelului Peugeot 208, o masina de dimensiuni mici. Acest model este produs la fabrica din Poissy, la vest de Paris.

Miscarea este vazuta ca reprezentand o modalitate de a pregati inchiderea fabricii Peugeot din Aulnay-sous-Bois, amenintata de mult cu incetarea activitatii.

Peugeot va creste productia modelului 208 la fabricile sale din Mulhouse, in estul Frantei, si Trnava, Slovacia. Acest lucru va permite fabricii din Poissy sa intensifice productia modelului echivalent cu Citroen C3, asamblat in prezent la Aulnay.

"Reducerea productiei modelului 208 (la Poissy) permite cresterea numarului de masini din gama C3", a spus Jean-Pierre Mercier, reprezentant al sindicatului CGT.

"Sunt indeplinite acum toate conditiile pentru ca inchiderea fabricii din Aulnay sa fie anuntata la sfarsitul lunii iulie", a adaugat acesta.

Peugeot va publica rezultatele financiare aferente primului semestru din 2012 pe data de 25 iulie.

Oficialii Peugeot au anuntat ca intentioneaza sa vanda o participatie de cel putin 50% la divizia de camioane Gefco, din cauza evolutiei negative a pietei auto europene.

Piata europeana a coborat in primele cinci luni cu 7,7%, la 5,44 milioane de masini, potrivit unui comunicat al Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). In luna mai, declinul de fost de 8,4%.

Peugeot, Fiat si Renault au inregistrat in intervalul ianuarie - mai cel mai amplu declin din acest an in Europa, de cel putin 15% in intervalul mentionat.

In primul trimestru al acestui an, Peugeot a inregistrat venituri de 14,29 miliarde euro, in scadere cu 7% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, din cauza conditiilor economice dificile din Franta si sudul Europei.

Vanzarile diviziei Automotive a PSA au coborat cu 14% in perioada analizata, la 9,72 miliarde euro.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#Peugeot economii 2012, #Peugeot plan reduceri financiare 2012, #Peugeot inchidere fabrici , #Piata auto