Piata auto din Europa va scadea cu 5% in acest an - estimare Renault

Joi, 16 Mai 2013, ora 12:39
1722 citiri
Piata auto din Europa va scadea cu 5% in acest an - estimare Renault

Renault SA, al doilea constructor auto francez, estimeaza ca piata auto europeana va inregistra o scadere de 5% in acest an comparativ cu anul precedent, a declarat marti directorul operational Carlos Tavares.

Potrivit lui Tavares, in urmatoarele trei trimestre piata europeana va inregistra performante usor mai bune decat in primele trei luni, cand vanzarile au scazut cu 10%, transmite Bloomberg.

"Avem o explozie de produse, prin introducerea de noi modele in acest an", a spus Tavares la o conferinta care a avut loc la Istanbul. Renault a decis sa-si extinda gama de produse prin relansarea marcii de automobile sportive Alpine si dezvoltarea marci de lux Initiale Paris.

Tavares a apreciat ca Initiale va intra pe piata intr-un interval de 10-15 ani. De asemenea, Tavares a spus ca Renault si-a propus dublarea vanzarilor de vehicule electrice in acest an, de la 18.000 de unitati vandute in 2012.

Referindu-se la piata din Turcia, reprezentantul companiei a spus ca Renault nu exclude posibilitatea de a produce autoutilitare la societatea sa mixta Oyak-Renault Otomobil Fabrikalari AS, care in prezent produce modele Fluence si Clio 4, insa a subliniat ca aceasta uzina va produce in acest an un nivel record de 340.000 de unitati, aproape de capacitatea maxima de productie.

Tavares a adaugat ca uzinele Renault din Romania si Maroc devin competitive in termeni de costuri de productia iar Turcia ar putea sa nu mai fie un reper in termeni de costuri.

Oyak-Renault Otomobil Fabrikalari AS este cel mai mare producator de autoturisme din Turcia, piata unde activeaza si Tofas Turk Otomobil Fabrikasi AS (TOASO), un joint venture intre Fiat SpA si Koc Holding AS (KCHOL), precum si cu constructorii Toyota Motor Corp., Honda Motor Co. si Hyundai Motor Co.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#scadere piata auto Europa, #evolutie piata auto Renault, #lansari Renault 2013 , #Piata auto