Opel vrea sa ajunga la 30.000 de unitati vandute anual in China

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 17:03
1220 citiri
Opel vrea sa ajunga la 30.000 de unitati vandute anual in China

Constructorul auto Opel, divizia europeana a grupului american General Motors, vrea sa-si creasca vanzarile in China de sase ori, a declarat vineri directorul general de la Opel, Karl-Friedrich Stracke, pentru cotidianul financiar german Handelsblatt.

Þinta de vanzari pe care o are Opel in vedere pe piata chineza este una minuscula comparativ cu cele 2,55 milioane vehicule pe care grupul mama GM le-a vandut anul trecut pe cea mai mare piata auto din lume. Comparativ, cele 30.000 de unitati pe care Opel vrea sa le vanda intr-un an pe piata chineza reprezinta a zecea parte din vanzarile realizate de GM numai in luna aprilie.

"Anul trecut am vandut aproximativ 5.000 de vehicule in China. Vrem sa imbunatatim treptat aceasta cifra la 10, 20 si chiar 30.000 de unitati", a declarat Karl-Friedrich Stracke intr-un interviu acordat Handelsblatt. "De asemenea, avem in vedere si Australia, unde vrem sa demaram vanzarile in trimestrul al patrulea", a adaugat Karl-Friedrich Stracke.

Sindicatele de la Opel preseaza echipa manageriala sa gaseasca noi oportunitati de export in conditiile in care marca depinde aproape in intregime de piata auto europeana, care s-a contractat pentru al cincilea an consecutiv. Anul trecut, Opel a vandut 1,21 milioane vehicule in Europa, incluzand aici si Rusia si Turcia.

Karl-Friedrich Stracke a respins estimarile potrivit carora in ultimii zece ani Opel si Vauxhall au inregistrat pierderi de 14 miliarde de dolari. "Cifra nu este una corecta deoarece se refera la GM Europe care include atat Saab cat si uzina de componente GM de la Strasbourg", a spus Karl-Friedrich Stracke.

In pofida eforturilor de restructurare, Opel nu a revenit inca pe profit. Spre deosebire de situatia din SUA, unde GM s-a plasat sub protectia legii falimentului, Opel nu a apelat la procedurile de insolventa, preferand sa elimine 8.300 de locuri de munca din cele 48.000 in Europa si sa inchida uzina de la Anvers, din Belgia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#Opel vanzari China, #Opel piata China, #Opel tinta vanzari China , #Piata auto