Opel se extinde in Rusia pentru a compensa problemele din Europa

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 11:55
1249 citiri
Opel se extinde in Rusia pentru a compensa problemele din Europa

Opel, divizia europeana a General Motors (GM), se va extinde puternic in Rusia, ca parte a planului de majorare a exporturilor, pentru a compensa declinul vanzarilor in Europa si pentru a evita China, a anuntat publicatia germana "Bild am Sonntag".

"Pentru Opel, Rusia are o importanta foarte mare. In cativa ani, piata auto rusa ar putea deveni mai mare decat cea germana" , a declarat directorul general al General Motors, Dan Akerson, transmite Reuters.

Opel isi va continua campania de exporturi dupa ce a intrat anul trecut pe pietele din Australia, Chile si Singapore, iar in acest an va intra pe piata din Emiratele Arabe Unite, a explicat seful Opel, Karl-Thomas Neumann. Acesta a afirmat ca Opel beneficiaza de o imagine foarte buna in Rusia, unde a vandut anul trecut peste 80.000 de vehicule. Si Turcia este o piata in crestere pentru Opel, care a livrat aici 50.000 de modele.

In schimb, majorarea exporturilor catre China ar costa Opel sute de milioane de euro, iar in acest moment producatorul auto german are alte prioritati, a declarat Neumann.

Opel a vandut anul trecut peste un milion de vehicule in Europa si in acest an spera sa inregistreze rezultate similare gratie lansarii noului model subcompact Adam si a noului cabriolet Cascada.

"Desigur, aceasta depinde de starea pietei", a declarat luna trecuta directorul de vanzari de la Opel, Duncan Aldred, cu ocazia salonului auto de la Geneva, adaugand ca piata auto din Europa ar putea inregistra o scadere de 10% in 2013 comparativ cu 2012.

Duncan Aldred a recunoscut ca toate pietele din zona euro inregistreaza performante sub asteptari, insa a adaugat ca Opel si-a luat deja o marja de siguranta atunci cand si-a facut prognozele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#extindere Opel Rusia, #vanzari Opel Europa, #exporturi Opel, #piata auto Rusia, #piata auto Europa , #Piata auto