Numarul autovehiculelor hibride de pe piata americana s-a dublat - 05 Mai 2006

Vineri, 05 Mai 2006, ora 05:46
1024 citiri

Anul trecut numarul de autovehicule hibride vandute pe piata auto americana s-a dublat comparativ cu 2004, desi in continuare aceste autovehicule reprezinta putin peste un procent din vanzarile de autovehicule pe cea mai mare piata auto din lume, informeaza agentiile interntionale de presa.Potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta R.L. Polk & Co., in 2005 numarul de autovehicule hibride inregistrate pe piata americana a ajuns la 199.148 unitati, in crestere cu 138 de procente comparativ cu 2004. Tendinta de crestere a fost favorizata de introducerea de noi modele de autovehicule hibride precum Lexus RX400h si versiunile hibride ale Toyota Highlander si Mercury Mariner.

in topul producatorilor de autovehicule hibride, grupul japonez Toyota Motor Corp. si divizia sa Lexus au fost responsabile pentru 70 la suta din autovehicule hibride vandute in 2005 pe piata americana. Modelul de succes Toyota Prius a acoperit 53 la suta din totalul autovehiculelor hibride vandute in 2005, urmat de modelul Lexus RX400h cu 9,7 la suta din automobile hibride.

in schimb, al doilea mare constructor auto american, Ford Motor Co., a fost responsabil pentru cel mai mic procentaj de automobile hibride vandute in 2005 pe piata americana, modelul Ford Escape hybrid acoperind 7,6 la suta din vanzari iar modelul Mercury Mariner hybrid putin peste un procent din autovehicule hibride vandute.

Chiar daca la finele lui 2005 automobilele hibride reprezentau putin peste un procent din totalul vehiculelor vandute in SUA, in crestere usoara comparativ cu 2004, in termeni de numar de autovehicule hibride vandute cresterea a fost una exponentiala avand in vedere ca in anul 2000 pe aceiasi piata au fost vandute doar 7.781 autovehicule hibride. Mai mult tendinta se va accentua in viitorul apropiat, analistii de la R.L. Polk estimand ca in anul 2015 automobilele hibride vor acoperi aproximativ 30-35 de procente din piata auto americana

Bloombiz

www.directNews.ro - Topul stirilor zilei

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...