Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Leasingul operational a crescut cu 11%

Leasingul operational a crescut cu 11%

In prima jumatate a anului, piata de leasing operational a crescut cu 11% fata de intregul an 2010, pana la 35.531 de unitati, conform NewsIn.

Se estimeaza ca avansul pe tot anul 2011 va fi de peste 20%.


Circa 4.500 de autovehicule, reprezentand 14% din inmatricularile de autovehicule si LCV, au fost achizitionate in leasing operational in primele sase luni, in crestere cu peste 40% fata de anul trecut.


In ceea ce priveste structura serviciilor solicitate, in prima parte a acestui an au dominat in continuare serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu 67,9% din total, ponderea fiind in scadere cu doua procente fata de 2010.


Pe urmatoarele locuri se afla serviciul de management de flote (22,8%) si leasing operational (exclusiv finantare) 9,9%, pondere usor mai ridicata fata de 7,2% cat era in 2010, se arata in comunicat.


La nivelul asociatiei, care reprezinta 87% din piata, in primele sase luni ale anului contractele 'full service' au reprezentat 55% din portofoliu, 40% au fost contracte de 'fleet management only', iar restul net operating lease (fara servicii).


Potrivit ASLO, estimarea de crestere a pietei de leasing operational s-a modificat in sens crescator pentru acest an, la peste 20%, iar cifra de afaceri ar urma sa avanseze cu cel putin 25%, la peste 250 milioane euro.


"De la lansarea sa, Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) a crescut cu 50% si exista in continuare cereri de aderare, astfel ca acoperirea pietei de leasing operational a crescut la 87% iar numarul de membri la 11.


Exista de asemenea trei membri candidati ce urmeaza a fi validati la urmatoarea adunare generala.


Pana la finele anului 2011, ASLO isi propune, conform obiectivelor sale, sa reuneasca toti jucatorii seriosi si reprezentativi ai pietei si sa organizeze primul eveniment de promovare a concepului de lesing operational", se arata in comunicat.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1181 ori