Inmatricularile de masini noi in Romania au scazut cu o treime in martie

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 10:50
1251 citiri
Inmatricularile de masini noi in Romania au scazut cu o treime in martie

Inmatricularile de autoturisme noi in Romania au scazut, in martie, cu 32,2%, pana la 3.324 unitati, comparativ cu 4.902 unitati consemnate in perioada similara din 2012, conform statisticilor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), publicate miercuri.

In Uniunea Europeana, numarul inmatricularilor de autoturisme noi s-a diminuat, in martie, cu 10,2%, la 1.307.107 unitati, fiind a 18-a luna consecutiva de declin.

De asemenea, in randul statelor membre ale Uniunii Europene /UE/, Romania a consemnat al treilea mare declin al inmatricularilor (-32,2%), scaderi procentuale mai mari fiind inregistrate doar in Cipru (-58,9%) si Finlanda (-58,6%). Pe de alta parte, Danemarca a inregistrat cea mai mare crestere a inmatricularilor, luna trecuta, de 9,2%, pana la 14.959 unitati.

In perioada ianuarie-martie 2013 au fost inmatriculate pe piata romaneasca 12.387 autoturisme noi, in scadere cu 11,3% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, in Uniunea Europeana, numarul inmatricularilor de autoturisme noi a scazut, in primele trei luni din acest an, cu 9,8%, la 2.989.486 unitati.

Statisticile ACEA analizeaza pietele auto din 29 de state europene, dintre care 26 din UE (cu exceptia Maltei) si trei state participante in Acordul european pentru comert liber (EFTA), respectiv Islanda, Norvegia si Elvetia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#inmatriculari masini noi martie, #evolute piata auto Romania, #piata masini Uniunea Europeana , #Piata auto