Goodyear: Vanzari de 5,5 mld dolari in T1

Joi, 03 Mai 2012, ora 16:32
1258 citiri
Goodyear: Vanzari de 5,5 mld dolari in T1

Vanzarile inregistrate de Goodyear in primul trimestru al acestui an au fost de 5,5 miliarde de dolari, cu pana la 2% mai mult fata de acelasi trimestru din 2011, se arata inr-un comunicat de presa.

Volumul de unitati de anvelope a totalizat 43 de milioane, cu 8% mai putin fata de anul trecut, "reflectand o cerere mai slaba a industriei pe mai multe piete", comparativ cu primul trimestru al anului 2011 care a cunoscut o crestere a volumului de 7% fata de aceeasi perioada a anului 2010.

Venitul pe segmentul operational al companiei in primul trimestru a fost de 292 milioane de dolari, cu pana la 35 milioane mai mult fata de acelasi trimestru al anului trecut.

Venitul pe segmentul operational a reflectat un raport imbunatatit pret/mix de 525 milioane de dolari, ceea ce a compensat peste asteptari cresterea de 482 milioane de dolari a costurilor la materiile prime (420 milioane de dolari obtinuti prin actiuni de reducere a costurilor la materiile prime).

Totodata, venitul pe segmentul operational a fost negativ impactat de un volum mai mic cu pana la 54 milioane de dolari si o mai mare absorbtie a costurilor fixe de aproximativ 6 milioane de dolari.

Inflatia de cost impreuna cu ineficienta legata de inchiderea unei unitati de productie din America de Nord si o productivitate slaba a fabricilor din Franta au compensat beneficiile obtinute din programele de salvare a costurilor.

Pierderea neta a Goodyear in primul trimestru al anului 2012, disponibila actionarilor, a fost de 1 milion de dolari (5 centi per actiune), comparativ cu venitul net de 103 milioane de dolari (42 centi per actiune) din acelasi trimestru al anului 2011. Toate sumele per actiune sunt aproximate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Goodyear rezultate financiare, #Goodyear vanzari , #Piata auto