FT: Competitia pe piata auto low-cost se incinge

Miercuri, 27 Iunie 2007, ora 10:12
1275 citiri

Pe masura ce cresterea cererii de noi automobile stagneaza pe pietele dezvoltate, companiile auto investesc in dezvoltarea unor modele low-cost destinate pietelor emergente.

Renault a debutat in segmentul low-cost cu modelul Dacia Logan, lansat pe piata in 2004, ale carui vanzari au ajuns la peste 500.000 de unitati in intreaga lume, titreaza Financial Times. De la lansarea in India, la inceputul lunii aprilie, modelul fabricat pentru piata locala in colaborare cu Mahindra & Mahindra, compania auto din Mumbai, a fost testat de peste 20.000 de persoane, in timp ce vanzarile au ajuns la 2.800 de unitati. Modelul Logan este comercializat in India sub marca Renault.

In acelasi mod in care liniile aeriene low-cost au transformat transportul aerian, piata automobilelor ieftine doreste sa revolutioneze industria prin atragerea a milioane de noi clienti care pana in acel moment nu-si permiteau un automobil nou.

Potrivit unui studiu realizat de firma de analiza Roland Berger Strategy Consultants, pana in 2012 vanzarile automobilelor cu un pret de sub 10.000 de euro va ajunge la peste 18 milioane de unitati anual, valoare cu 4 milioane mai mare ca in prezent. Companiile auto doresc sa-i atraga pe cei care isi cumpara pentru prima data un automobil si care sa ramana fideli companiei pe masura ce vor dori sa achizitioneze masini mai bine echipate. Renault prezinta modelul Logan alaturi de intreaga gama in toate cele peste 50 de piete unde este comercializat modelul. Automobilele low-cost inregistreaza cresteri importante si pe piata europeana, unde Renault comercializeaza peste o cincime din productia totala a Logan.

In India, pretul de baza al modelului Logan, de 7.400 de euro, il face competitiv in segmentul compact, dar nu este ieftin, conform standardelor locale.

<b>Bloombiz</b>

Continuarea(Sursa: <a href=http://www.zf.ro/articol_130243/ft__competitia_pe_piata_auto_low_cost_se_incinge.html/ target=_blank>ZiarulFinanciar</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...