Ford plateste 750 milioane de dolari angajatilor fabricii inchise in Belgia

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 11:51
1477 citiri
Ford plateste 750 milioane de dolari angajatilor fabricii inchise in Belgia

Ford Motor Co a anuntat ca va plati compensatii de 750 milioane de dolari angajatilor platiti cu ora de la fabrica din orasul Genk (estul Belgiei), care va fi inchisa in 2014.

La fabrica din Genk compania americana are 4.000 de angajati platiti cu ora si majoritatea lor au aprobat saptamana trecuta planul de inchidere a unitatii, transmite AP.

Nivelul platilor difera in functie de varsta angajatilor si vechimea in munca. Muncitorii care au 50 de ani sau mai putin vor obtine sume de bani ce echivaleaza cu plata pe doi ani si jumatate. Cei care au peste 52 de ani vor primi o suma de bani ca sprijin pentru pensionare, pana cand ajung la varsta de 65 de ani.

Compania americana a anuntat recent ca in acest an costurile de restructurare se vor ridica la doua miliarde de dolari.

In octombrie 2012, Ford a confirmat ca va inchide pana in 2014 fabrica din orasul belgian Genk, unde lucreaza 4.300 de angajati, si va transfera productia la uzina din Valencia (Spania), ca parte a procesului de restructurare a operatiunilor Ford din Europa.

La fabrica Ford din orasul Genk (estul Belgiei), inaugurata in 1964, se produc modelele de clasa medie Mondeo si Galaxy precum si minivanurile S-MAX. Compania americana a anuntat ca urmatoarea generatie a modelelor Mondeo, S-MAX si Galaxy va fi transferata in Valencia (Spania), iar 4.300 de angajati de la Genk isi vor pierde locurile de munca.

In Romania, Ford Motor a inceput in 25 iunie productia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrica de productie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investitii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane USD) efectuate de Ford. In total, Ford investeste peste 675 milioane euro (aproape 875 milioane USD) in productia de motoare si vehicule in Romania.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#plati compensatorii angajati Ford, #inchidere fabrica Ford Belgia, #compensatii muncitori Ford , #Piata auto