Ford inchide 2 fabrici din Anglia: 1.500 de angajati vor fi concediati

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 16:37
2433 citiri
Ford inchide 2 fabrici din Anglia: 1.500 de angajati vor fi concediati

Constructorul auto american Ford va elimina 1.500 de locuri de munca prin inchiderea a doua din uzinele sale din Marea Britanie.

Un lider sindical a precizat ca Ford va inchide uzina sa de la Southampton, unde este produsa autoutilitara Transit, precum si presele de la uzina Dagenham, care produce caroserii pentru utilitara Transit. Constructorul american urmeaza sa transfere productia utilitarei Transit in Turcia, au declarat joi pentru AFP si Reuters surse sindicale.

Ford Motor intentioneaza sa inchida ultima sa fabrica de vehicule comerciale din Marea Britanie, din Southampton, in incercarea de reducere a pierderilor inregistrate in Europa.

Fabrica, cu 534 de angajati, va fi probabil inchisa atunci cand Ford va opri productia actualei versiuni a modelului Transit, cel mai devreme anul viitor.

La Southampton sunt produse cabine cu sasiuri care pot fi adaptate pentru vehicule comerciale diverse.

Stephen Odell, seful operatiunilor Ford in Europa, se va intalni joi cu reprezentantii sindicali ai angajatilor celor cinci fabrici ale grupului din Marea Britanie, a declarat Roger Maddison, lider al sindicatului Unite.

Ford nu a precizat motivul intalnirii, a aratat Maddison.

Oprirea activitatii fabricii din Southampton ar putea avea loc inaintea inchiderii din 2014 a uzinei de masini si vehicule comerciale de la Genk, Belgia, anuntata miercuri de Ford. La fabrica din Genk vor fi concediati 4.300 de angajati.

Fabricile de vehicule ale Ford din Europa opereaza la 63% din capacitate, potrivit Morgan Stanley.

Uzina Southampton a produs anul trecut sub 30.000 de vehicule, folosind mai putin de o treime din capacitate, conform companiei de consultanta IHS Automotive.

"Este curajos si decisiv. Arata curajul conducerii de a lua masuri pe timp de criza", a declarat Adam Jonas, analist la Morgan Stanley.

Ford a anuntat ca va inregistra in acest an pierderi de peste 1 miliard de dolari in Europa, in conditiile in care vanzarile totale de pe piata europeana sunt pe cale sa atinga in acest an cel mai grav declin din ultimii 19 ani, din cauza crizei datoriilor.

Un purtator de cuvant al Ford, John Gardiner, nu a fost disponibil pentru comentarii.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Ford fabrica Anglia, #Ford concedieri, #Ford restructurari, #Ford pierderi 2012 , #Piata auto