Ford da lectii pietei auto, cu cele mai mari vanzari din februarie

Vineri, 02 Martie 2012, ora 12:10
1972 citiri
Ford da lectii pietei auto, cu cele mai mari vanzari din februarie

Vanzarile inregistrate pe piata auto mondiala au crescut in februarie, Ford fiind liderul clasamentului, cu peste 47.000 de modele vandute din categoria F-Series. Pe urmatoarele pozitii se afla Toyota si Nissan Altima.

Ford a vandut cu 25,9% mai multe masini in luna februarie a acestui an, fata de perioada similara din 2012. Modelul Ford F-Series a fost cumparat de 47,273 de clienti, arata un clasament intocmit de Business Insider.

Pretul de inceput pentru un Ford F-Series incepe de la 20.300 de dolari. In Romania, modelul poate fi achizitionat si second-hand, la preturi ce incep cu 9.900 de euro. Pe locul al doilea se afla Toyota, cu 34,542 de modele Camry vandute, urmata de Nissan Altima, cu 32,953 de modele vandute.

Nissan a inregistrat cea mai mare crestere a vanzarilor, de anul trecut. Daca in februarie 2011, Nissan inregistra mai putin de 25.000 de masini Altima vandute, in luna trecuta, vanzarile au crescut cu 58,4%.

Chevy Silverdao si Honda Civic se afla pe urmatoarele pozitii. Chevy Silverado este preferat de americani si sunt putine modele care au ajuns pe piata europeana. In Romania, modelele se gasesc greu. Silverado poate transporta pana la noua tone.

Honda Romania a lansat joi noua varianta a modelului Civic, disponibila in trei variante cu preturi de la 14.490 euro, fara TVA. Oficialii Honda estimeaza ca modelele vor reprezenta 40% din vanzarile totale ale marcii din acest an.

Honda ocupa si locul sase in clasamentul celor mai vandute masini, dar cu modelul CR-V, in timp ce Ford se afla si pe locul sapte, cu Focus. Honda CR-V a vandut cu aproape 30% mai multe masini de tipul CR-V, luna trecuta, in comparatie cu februarie 2012.

Ford Focus a fost cumparat de 23.350 de clienti, o crestere de peste 100% a vanzarilor, in comparatie cu luna trecuta. "Masina anului 2012 in Romania" este Ford Focus, in urma unui vot online initiat de catre portalul Auto.ro.

Noul Focus a fost lansat in tara noastra anul trecut, in aprilie, si poate fi cumparat la preturi incepand cu 16.000 de euro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#vanzari auto, #masini piata auto, #vanzari ford, #vanzari honda civic , #Piata auto