Firmele de leasing operational estimeaza o crestere a pietei de minimum 20%

Luni, 26 Iulie 2010, ora 00:02
1870 citiri
Firmele de leasing operational estimeaza o crestere a pietei de minimum 20%

Piata de leasing din Romania ar putea creste cu cel putin 20% in acest an, la circa 30.000 -33.000 de autovehicule, in conditile in care companiile vor sa-si diminueze costurile cu intretinerea flotei de masini si urmaresc o mai buna gestionare a cheltuielilor, sustin jucatorii de pe piata, potrivit Newsin.

La sfarsitul lui 2009, firmele de leasing operational administrau circa 25.000 de autovehicule.

"Leasingul operational are avantaje, in conditiile in care nu imobilizeaza sume importante pentru achizitia de autovehicule, astfel incat resursele financiare ale companiei sunt alocate exclusiv pentru activitatea de baza", a declarat, pentru NewsIn, directorul general al LeasePlan Romania, Bogdan Apahidean.

Acesta estimeaza ca piata va ajunge la 30.000-33.000 de autovehicule administrate la sfarsitul acestui an. Companiile prefera serviciile de leasing operational si administrare de flote in conditiile in care acestea ofera avantaje precum deducerea integrala a ratelor, dar si reducerea costurilor in urma externalizarii administrarii parcurilor auto, sustin jucatorii din domeniu.

"Reducerea costurilor si un control bugetar exact pentru o perioada de 3-4 ani, platind pe masura utilizarii vehiculului, sunt avantaje foarte importante pentru orice companie pentru care managementul flotelor nu reprezinta activitatea de baza.

Astfel se explica evolutia pozitiva inregistrata de piata locala de leasing operational", a declarat, pentru NewsIn, Arnault Leglaye, managing director al Arval.

El estimeaza ca piata de leasing operational poate ajunge la circa 30.000 de masini administrate la finalul lui 2010.

De asemenea, reprezentantul Arval sustine ca leasingul operational are un mare potential de dezvoltare, in contextul unei industrii auto in declin si a dorintei companiilor de externalizare a serviciilor.

La randul sau, directorul general al ALD Automotive, Vincent Kneppert, estimeaza ca, in acest an, piata de leasing operational poate depasi nivelul de 26.000 de autovehicule.

In cazul leasingului operational, companiile pot utiliza o flota de masini pe o anumita perioada de timp, in schimbul unei rate lunare fixe, care permite bugetarea cheltuielilor pe termen lung. 

Apple ar putea lansa un iPhone pliabil în următorii ani
Apple ar putea lansa un iPhone pliabil în următorii ani
Conform unui raport recent, Apple se pregătește să lanseze un iPhone pliabil în următorii ani, încercând să recupereze terenul pierdut în fața rivalilor săi de pe piața...
OpenAI lansează un nou chatbot: Inteligență artificială compactă și accesibilă
OpenAI lansează un nou chatbot: Inteligență artificială compactă și accesibilă
OpenAI a anunțat recent lansarea GPT-4o mini, un nou model de inteligență artificială compact, dar foarte puternic. Scopul principal al acestui model este să facă motorul GPT-4 mai accesibil...
#firme, #leasing, #operational, #piata, #auto , #Piata auto

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
  2. Greșeala pe care o facem cu toții dimineața înainte de a urca în mașină. Cum putem evita defecțiunile motorului
  3. Fast-food, varianta nordică. Un mare lanț european de restaurante pregătește extinderea în România
  4. Drumul Daciei în Europa. Parcursul fulminant al mașinii românești în clasamentele vânzărilor. Cum stă în fața competitorilor
  5. Dacia vrea să se bată de la egal la egal cu marii producători pe un nou segment de piață. Ce preț ar putea avea „Baby Duster” FOTO
  6. Declinul mașinilor electrice, anunțat prea devreme. Ce se întâmplă pe piața auto
  7. Dacia Sandero a devenit cea mai vândută mașină din Europa. A lăsat în urmă Tesla Model Y VIDEO
  8. Euforie pe piața crypto: ce urmează să se întâmple cu Bitcoin. Prețul a crescut deja de 4 ori, într-un an și jumătate
  9. Încă un eșec major bifat de mașinile electrice. Bogații de la Porsche au confirmat: „Clienții au rămas reticenți"
  10. Începe Rabla Plus 2024. La ce sume se ridică voucherul pentru persoane juridice